GenelKıbrısManşet

Hırsız turist cezaevine gönderildi

Gazimağusa Polisi’nin Girne’de yakaladığı, eski eser hırsızının soruşturması tamamlandı!

Gazimağusa Polisi’nin Girne’de yakaladığı, eski eser hırsızının soruşturması tamamlandı!

Yeniboğaziçi’ndeki St. Barnabas Kilisesi İkon ve Arkeoloji Müzesinde sergilenmekte olan Aziz Terapon ikonunu çalan ve Girne’de tutuklanan Rus uyruklu Ş.R. aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.

Rus uyruklu zanlının evinde yapılan aramada çalıntı 200 bin TL değerindeki Aziz Terapon ikonun yanı sıra, 10 bin TL değerinde 20 yy ait Aziz ikonu ile 200 bin TL değerinde metal motifli Pantograto İsa İkonunu bulup emare zapt ettiğini açıkladı.

Polis Memuru Hakan Özçürümez yemin altında verdiği şehadetinde, 7 Ocak’ta Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nden aldığı bilgi ışığında, zanlıyı Girne’de Karşıyaka’daki evinde tutukladığını anımsattı.

Özçürümez, zanlının evinde mahkemeden temin ettiği arama emri ışığında, 2’sini Rusya’dan ithal ettiği 1’ini müzeden çaldığı toplam değerleri 410 bin TL olan 1’i metal motifli 3 adet ikonu bulup emare zapt ettiğini anlattı.

Tanık polis, zanlının St. Barnabas Kilisesi İkon ve Arkeoloji Müzesi’nden çaldığı ikonu akrilik boya ile boyayıp tahrip ettiğini belirterek, zanlı aleyhindeki soruşturmasını tamamladığını anlattı.

Polis, mahkemeden turist zanlıyı kaçma ihtimalini göz önünden tutarak cezaevine göndermesini talep etti.

Huzurundaki şehadeti ve talebi değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, talebi uygun buldu ve zanlıyı hükümsüz tutuklu olarak, her ne şartlar altında olursa olsun 1 ayı geçmeyen süre içerisinde cezaevine gönderdi.

(MHA)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu