EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Hırsız var!

“Taşyapı İnşaat Şirketi’nin köy yolları ihalesi için verilen muafiyetli malzemeleri ve makineleri Ercan Havalimanı’nda kullanması hırsızlıktır” diyen KTİMB Başkanı Gürcafer, “Artık bardak taştı, sokağa çıkmaya hazırlanıyoruz, sözleri ve vaatlerini dinlemeye karnımız tok” dedi


GÜRCAFER: YASALARIN GÜCÜ TURANLI’YA YETECEK Mİ? “Bu usulsüzlüğü Kıbrıslı bir müteahhit yapmış olsaydı şimdiye kadar çoktan tutuklanmıştı” diyen İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, “Kıbrıslı bir müteahhit orman alanından 1 kamyon toprak aldı diye tutuklandı, kum aldı diye tutuklandı hatta havara aldı diye tutuklandı. Defalarca bunları yaşadık” dedi. “Bu ülkede hukukun üstünlüğü var mı? Yasalar herkes için geçerli mi? Polisin gücü herkese yeter mi? Göreceğiz” diyen Gürcafer, “Gerçekten devlet olup olmadığımız belli olacak. Polis ve Başsavcılık gerçekten harekete geçecek mi bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN EMRULLAH BEYİN KAZANMASI”… “Türkiye’den bir misyoner gibi gönderdikleri Emrullah Turanlı’ya tüm işlerini yaptırıyorlar. Çünkü Emrullah beyin daha da büyümesi, kazanması ve zengin olması gerekiyor” diyen Gürcafer, “Bizim insanımızın aç kalması, iş yapmasının bir önemi yok ki, önemli olan Emrullah beyin kazanmasıdır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

BULUTOĞLULARI: BU MEMLEKETTE BİZE İŞ KALMADI… Ercan Havalimanı’nın asfalt işleri için sözlü olarak anlaşmaya varılan Sercem Asfalt firmasının direktörü Cemal Bulutoğluları, “Biz projeyi bize vermelerini beklerken ve bu konuda gerek altyapı gerekse personel olarak hazırlıklarımızı yapmışken, bir anda Taşyapı Şirketinin asfaltlama işini kendilerinin usulsüz şekilde yaptığını öğrendik ve çok üzüldük. 10 milyon TL’lik bir işten bahsediyoruz. 27 bin ton asfaltlama işi için bizden teklif alındı ve olumlu dönüş yapıldı. İş azlığı nedeniyle 54 olan personel sayımızı 25’e düşürmek zorunda kaldık. Bu gidişle ilerleyen günlerde daha da personel azaltacağız çünkü görünen o ki bize bu memlekette iş de ekmek de kalmadı” şeklinde konuştu.

CANALTAY: SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR… Taşyapı İnşaat Şirketi’yle ilgili iddialar elimize geç ulaştı bu nedenle yarın (bugün) sabah ilk işimiz bu konuda bir soruşturma başlatılması için girişim yapmak olacak. Şirket yetkililerini çağırıp görüşeceğiz ve gerekli araştırmaları yapacağız” diyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, usulsüzlük tespit edilmesi halinde yasal işlem başlatılarak soruşturmanın ileriye taşınacağını, polis ve savcılık nezdinde de soruşturma başlatılacağını belirtti.

GÜRCAFER: BU YAPILAN HIRSIZLIKTIR

Müteaahitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, sadece Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın değil Polis Genel Müdürlüğü ve Başsavcılık makamının da Ercan Havalimanı’nda yaşanan usulsüzlükle ilgi harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Taşyapı İnşaat’ın yaptığı usulsüz davranış nedeniyle ihalelerden men edilmesi gerektiğini ifade etti. Geçmişte farklı bir Türkiye firmasının aynı usulsüz davranışı sergilemesi nedeniyle ihalelerden men edildiğini hatırlatan Gürcafer, “Köy yolları ihalesi için verilen muafiyetli malzemeleri ve makineleri Ercan Havalimanı’nda kullanması hırsızlıktır” dedi. Gürcafer ayrıca en büyük skandalın ise Ercan Havalimanı’ndaki asfalt işlerinin hem KKTC Karayolları Dairesi hem de TC Karayolları tarafından denetlenip onaylanması olduğunu dile getirdi.

“1 KAMYON HAVARA ALDI DİYE TUTUKLANAN MÜTEAAHİT VAR”

“Bu usulsüzlüğü Kıbrıslı bir müteahhit yapmış olsaydı şimdiye çoktan tutuklanmıştı” diyen Gürcafer, “Kıbrıslı bir müteahhit orman alanından 1 kamyon toprak aldı diye tutuklandı, kum aldı diye tutuklandı hatta havara aldı diye tutuklandı. Defalarca bunları yaşadık” dedi.

“GERÇEKTEN DEVLET MİYİZ BUNU GÖRECEĞİZ”

“Bunları biz ortaya çıkarmasaydık kimse bu hırsızlığa ses çıkarmayacak mıydı?” diyerek tepkisini dile getiren Gürcafer, “Bu ülkede hukukun üstünlüğü var mı? Yasalar herkes için geçerli mi? Polisin gücü herkese yeter mi? Göreceğiz” diyerek, “Gerçekten devlet olup olmadığımız belli olacak. Polis ve Başsavcılık gerçekten harekete geçecek mi bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.

“GÖKLERDEN GELEN EMRULLAH BEY HER ŞEYİ YAPAR”

“Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” diyen Gürcafer, “Artık bardak taştı, sokağa çıkmaya hazırlanıyoruz. Gerekli toplantılarımızı yapıp sokağa çıkacağız. Artık sözleri ve vaatlerini dinlemeye karnımız tok” açıklamasında bulundu. “Köy yollarının bakım, onarım ve tamir işlerini Kıbrıs firmalarına vereceklerine dair sözleri vardı fakat Türkiye’den bir misyoner gibi gönderdikleri Emrullah Turanlı’ya tüm işlerini yaptırıyorlar. Hastaneyi de, Kapalı Maraş’taki işleri de, Millet Bahçesini de, köy yollarını da ve havalimanını da Emrullah bey yapar, yarın konut da yapmaya başlar. Sosyal konut projelerini de Emrullah beye yaptırırlar. Çünkü Emrullah beyin daha da büyümesi, kazanması ve zengin olması gerekiyor. Bizim insanımızın aç kalması, iş yapmasının bir önemi yok ki, önemli olan Emrullah beyin kazanmasıdır” sözleriyle tepkisin dile getirdi.

BULUTOĞLULARI: ARTIK BU MEMLEKETTE BİZE EKMEK YOK

Ercan Havalimanı’nın asfalt işleri için sözlü olarak anlaşmaya varılan Sercem Asfalt firmasının sahibi Cemal Bulutoğluları, “Projeyi bize vermelerini beklerken ve bu konuda gerek altyapı gerekse personel olarak hazırlıklarımızı yapmışken, bir anda Taşyapı şirketinin asfaltlama işini kendilerinin usülsüz şekilde yaptığını öğrendik ve çok üzüldük. 10 milyon TL’lik bir işten bahsediyoruz. 27 bin ton asfaltlama işi için bizden teklif alındı ve olumlu dönüş yapıldı. İş azlığı nedeniyle 54 olan personel sayımızı 25’e düşürmek zorunda kaldık. Bu gidişle ilerleyen günlerde daha da personel azaltacağız çünkü görünen o ki bize bu memlekette iş de ekmek de kalmadı” şeklinde konuştu.

CANALTAY: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, “Taşyapı İnşaat Şirketi’yle ilgili iddialar elimize geç ulaştı bu nedenle yarın (bugün) sabah ilk işimiz bu konuda bir soruşturma başlatılması için girişim yapmak olacak. Şirket yetkililerini çağırıp görüşeceğiz ve gerekli araştırmaları yapacağız” diyerek, usulsüzlük tespit edilmesi halinde yasal işlem başlatılarak soruşturmanın ileriye taşınacağını, polis ve savcılık nezdinde de soruşturma başlatılacağını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu