KıbrısManşetSiyaset

Hızal: 3’lü hükümet kursunlar biz dışardan destek verelim

“Benim bile TDP Genel Sekreteri olarak bu gizli toplantıdan haberim yokken, daha toplantı biter bitmez birileri çıkıp basına içerdeki konuşmaları sızdırdı” diyen Hızal, sorun TDP’yse 3 parti hükümeti kursun biz dışardan destek vermeye de hazırız” dedi

GIYNIK ÖZEL

Dört siyasi parti lideri dün bir araya gelerek dörtlü koalisyon hükümeti için detaylı görüşmelere başladı. Gerçekleştirilen gizli görüşmenin ardından toplantıda konuşulanların dışarıya sızdırılması ciddi gerilim yarattı. TDP Genel Sekreteri Halil Hızal, BRT’de telefonla katıldığı canlı yayında adeta açtı ağzını yumdu gözünü. “Benim bile TDP Genel Sekreteri olarak bu gizli toplantıdan haberim yokken, daha toplantı biter bitmez birileri çıkıp basına içerdeki konuşmaları sızdırdı” diyen Hızal, sorun TDP’yse 3 parti hükümeti kursun biz dışardan destek vermeye de hazırız” dedi.

“GAZETECİLERİN YAPTIĞI DA DOĞRU DEĞİL”

“Dünkü görüşmenin gizli tutulması talebi geldiğini bu nedenle TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in kendisi dâhil partiden hiçbir yetkiliye bilgi vermediğini ifade eden Halil Hızal, dün saat 17.30 sıralarında genel başkan beni toplantıya çağırdı, ben toplantıya giderken hiçbir şeyden haberim yoktu bir anda internet sitelerine böyle bir görüşme olduğu ve bu görüşmede Cemal Özyiğit’in bazı istekleri olduğu haberleri düştü” diyen Hızal, “Bu haberleri ortaya atan gazeteciler neden Cemal Özyiğit’i arayıp bu iddiaları teyit etmediler. Bu haberler iyi niyetle yazılmadı ve birileri tarafından yazdırıldı” iddiasında bulundu.

“BÖYLE BİR SİYASET ANLAYIŞI OLAMAZ”

“Dört genel başkan bir araya geliyor ve bir anlaşma sağlanana kadar hiçbir açıklama yapılmaması yönünde ortak konsensüs sağlanıyor. 14 madde TDP’nin kendi ilkeleridir fakat bir koalisyon hükümetinde elbette ki ortak noktada uzlaşı sağlanır. Dünkü görüşmede konuşma arasında geçen bir önceki dörtlü koalisyon döneminde gündeme gelen Merkez Bankası ve Sivil Savunma Teşkilatı Başkanları’nın bizim tarafımızdan atanması konularını sanki de bunların üzerinde diretmişiz gibi göstererek ‘Vay Cemal Özyiğit bunları istedi’, ‘Vay TDP bunları istedi’ diyerek TDP’nin toplumun önüne atılması ve bazı kişilerin gerçekleri bilmeden TDP’yi insafsızca eleştirmesine neden olundu” diyen Hızal, Biz saatler, günler büyük emekler, getirisi, götürüsü ne olur tartışmalarıyla yetkili kurullarımızda yaptığımız değerlendirmelerle bu 14 maddeyi ortaya çıkardık. ‘Bunlar boş insanlar, bunların MYK’sı, PM’si hepsi boş, vurun abalıya, bunlardan ne köy ne kasaba olur’ adeta bir linç yaşadık. Böyle bir siyaset anlayışı olamaz bu siyasette değildir” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

TDP Genel Sekreteri Halil Hızal açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“BENİM BİLE HABERİM YOKTU”

“Dört kişinin bulunduğu bir ortamda, etik anlayış gereği parti genel başkanları dışında kimsenin haberi olmasın denilen bir toplantıdan basına bilgi sızdırılıyor. Bu ne ahlaka, ne etiğe ne de siyasete sığmaz. Benim parti genel sekreteri olarak bu toplantıdan haberim bile yoktu. Henüz ben o toplantıda ne konuşulduğunu bilmeden birileri çıkıp dışarıya içerde konuşulanları sızdırması kabul edilebilir bir durum değildir.”

“BİZ MASAYI DAĞITMADIK”

“Biz masayı dağıtmadık. Tüm iyi niyetimizle gidip biz masaya oturacağız ama TDP üzerinden algı yönetimi yapılmasını kabul etmiyoruz. Bugün parti başkanları yeniden bir araya gelecek ve mutlaka bu konuda gündeme gelecek. Başkan Özyiğit rahatsızlığını dile getirecektir. Basını biz çok önemli görüyoruz ama dün basının yaptığı davranış da en az bu haberi sızdıranın yaptığı kadar yanlış bir harekettir.”

“SUÇU TDP’NİN ÜZERİNE YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“Cemal Özyiğit ve TDP’yi karalamak, kötülemek ve dörtlü koalisyon kurulamazsa bunu TDP’nin üzerine yıkmak için oynanan oyunları dün akşam yaptığımız açıklamalarla bozduk. TDP’nin dörtlü koalisyona karşı tutumu aynı şekilde iyi niyetle devam ediyor. Sorun TDP’yse, 3 parti hükümeti kursun biz dışardan destek vermeye de hazırız kurulacak olan hükümete. Bu kadar da açığız. Ülkenin içinde bulunduğu sorunların farkındayız ve elimizden geleni yapmaya da hazırız. Biz ne bakanlık konusu konuştuk ne de isim konuştuk. Bizim makam ve mevki hırsımız hiçbir zaman olmadı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu