GenelKıbrısManşetToplum

Hodri meydan!

“Kervansaray Halk Plajı’nı Girne Belediyesi’nden alıp birilerine vermeye çalışanlara mesajımız nettir” diyen Şenkul, halkın desteğini de arkasına alarak kılıçları çekti

“Kervansaray Halk Plajı’nı Girne Belediyesi’nden alıp birilerine vermeye çalışanlara mesajımız nettir” diyen Şenkul, halkın desteğini de arkasına alarak kılıçları çekti.

“BU HATADAN ACİLEN DÖNÜN”
Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, Girne Belediyesi’ne ait olan Kervansaray Halk Plajı’nın Bakanlar Kurulu kararıyla, belediyenin elinden alınıp ‘birilerine’ peşkeş çekilmeye çalışıldığını açıkladı. Gerek hükümetin gerekse Kervansaray Halk Plajı’nı almak isteyen yatırımcının çok büyük bir hata içerisinde olduğunu dile getiren Şenkul, yaptığı sert açıklama ile bu hatadan geri dönülmesi çağrısında bulundu.

“HALKIN DENİZE GİREBİLECEĞİ ENDER ALANLARDAN”
“Koskoca şehirde halkın denize girebileceğini ender kamusal alanlardan birisi olan Kervansaray Halk Plajı’nı Girne Belediyesi’nden alıp birilerine vermeye çalışanlara mesajımız nettir” diyen Murat Şenkul, “Girne Belediyesi’ne ait parseli bizden yani vatandaştan alıp birilerine verme niyeti olan her kimse vazgeçsin” diyerek, bakanların okumadan kararlara imza attıklarını söyleyip “uyarıyorum” dedi.

“HİÇBİR YATIRIMA İZİN ALAMAZLAR”
 “91/15 numaralı parsel Girne Belediyesi’nin yani halkın kullanımındadır. Bu konuda atacakları her adıma karşı yasal yollara başvuracağımızı hükümet üyeleri ve iktidar ortakları iyi bilsin” ifadelerini kullanan Şenkul, “Burayı halkın elinden almaya çalışan yatırımcı da bilsin ki, tek bu parsele değil civarında yapacağı herhangi bir yatırıma ben başkan olduğum sürece izin alamaz” şeklinde konuştu.

“BAKANLAR KURULU MARİFETİYLE BU İŞİ ÇÖZEMEZSİNİZ”
“Hotel yapacaksanız yapın, buyurun plajı da halkla birlikte kullanın dememize rağmen Bakanlar Kurulu marifeti ile bu işi çözeceğini zannedenlere ve hükümete sesleniyorum” diyen Şenkul, “Bugüne kadar merkezi idareye karşı tüm zıtlıklarımıza rağmen tek bir saygısızlık etmedim ama yeter! Hadi buyurun Belediyenin plajını alıp özele verin. Hodri meydan efendiler; bu yönde aracılık eden kim ise bu kararı Bakanlar Kurulu’na getirsin, 3 parti başkanı ve bakanlar da imzalasın da görelim” sözleriyle hükümete rest çekti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu