KıbrısManşetToplum

Hollywood grevleri Emmy Ödülleri’ni etkiledi: Tören iptal edildi

Televizyon dünyasının Oscar’ları olarak kabul edilen 75. Emmy Ödülleri ertelendi. Hollywood’da hem senaristlerin hem de oyuncuların aynı anda grevde olması nedeniyle ödül töreni ileri bir tarihte gerçekleşecek.

Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 75’incisi düzenlenecek Emmy Ödülleri için adaylar geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. HBO imzalı Succession dizisi 27 adaylıkla adından söz ettirirken “The Last of Us” ve “The White Lotus” en çok adaylık kazanan diğer yapımlar oldu.

Ancak Hollywood’daki grev nedeniyle Emmy Ödülleri ertelendi. Törenin 18 Eylül’de gerçekleşmesi planlanıyordu.

TARİH BELİRLENMEDİ
Variety’nin haberi göre, tören için net bir tarih belirlenmedi ancak Fox’un ocak ayında töreni gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtildi. Televizyon Akademisi ise törenin kasım ayında gerçekleşmesini umuyor.

TÖRENE HİÇBİR OYUNCU KATILAMAYACAK
Eğer ödül töreni, grev devam ederken gerçekleşecek olursa hiçbir oyuncu törene katılamayacak.

Hollywood oyuncularını temsil eden Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları birliği (SAG-AFTRA) üyelerinin film prömiyerlerine katılması, yer aldıkları yapımlar için röportaj vermesi, ödül törenlerine girmesi, film festivallerine katılması ve sosyal medyada filmlerinin reklamını yapması yasak.

SAG-AFTRA maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle grev başlatmıştı.

EMMY ADAYLARI
75. Emmy Ödülleri’nde bu yıl en çok adaylık alan yapımlar arasında Succession, The Last of Us ve The White Lotus yer aldı. 4. sezonuyla ekranlara veda eden Succession dizisi, 27 dalda aday olarak Emmy Ödülleri tarihine geçti.

En çok adaylık kazanan yapımlar ise şöyle;

Succession– 27
The Last Of Us–24
The White Lotus–23
Ted Lasso–21
The Marvelous Mrs. Maisel–14
The Bear–13
BEEF–13
Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story–13
Wednesday–12
Barry–11
Only Murders In The Building–11

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu