KıbrısManşetSiyaset

HP Çalışma Komitesi son günlerde artan işçi ölümleri ile ilgili açıklamalarda bulundu

Halkın Partisi (HP) Çalışma Hayatı Komitesi son günlerde ülkede meydana gelen işçi ölümleri ile ilgili açıklama yaptı.

HP Çalışma Komitesi’nin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Son  günlerde yaşanan ve hepimizi derinden etkileyen kayıplar ülkemizdeki çalışma koşullarının ne denli kötü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Önce İskele’de, daha sonra da Balıkesir’de toplam 4 emekçinin hayatını kaybetmesi, ülkedeki çalışma koşulları, iş güvenliği, denetim ve işçi barınma koşullarının bir kez daha sorgulanması gerekliliğini doğurdu.

Özellikle Balıkesir’de 2 işçinin işçi yatı evinde hayatını kaybetmesi, işçi yatı evlerinin yeterli ve sağlıklı olup olmadığı Çalışma Bakanlığı’nın sorumluluğudur. Bu sorumlulukla ilgili yasalar ve tüzükler gerekli yetkiyi de sunmaktadır.

Yurt dışından yabancı uyruklu işçi getirmek için ön izin başvurusunda bulunan işverenlerden işçileri barındıracakları barınma yerlerinin kapasitesi ve barınmaya müsait olup olmadıklarına dair Sağlık Bakanlığına bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nden barınmaya müsait olup olmadıklarına dair uygunluk yazısı veya belgesi talep edilmelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, başvuruda bulunan işverenlerden böyle bir belge veya uygunluk yazısı talep ediyor mu?

Bu işçilerin barınma koşulları yanı sıra, iş güvenliği ve çalışma koşullarını denetliyor mu?
Unutulmasın ki, ister vatandaş olsun ister olmasın çalışan herkesin sorumluluğu devletin; özelde de Çalışma Bakanlığı’nın omuzlarındadır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu