GenelKıbrısManşet

HP Cenevre’ye gidiyor mu?

Özersay, Cenevre'de gerçekleşecek olan 5+1 gayri resmi konferansa katılım kapsamında, “Test sonuçlarıma bağlı olarak ilerleyen günlerde gidişata göre belli olacak” açıklaması yaptı

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Cenevre’de gerçekleşecek 5+1 gayri resmi konferansa katılıp katılmayacakları sorusuna yanıtında, “Test sonuçlarıma bağlı olarak ilerleyen günlerde gidişata göre belli olacak” dedi.

Özersay, “Düne kadar Erek Çağatay ve ben birlikte katılma kararı almıştık. Ancak Çağatay’ın test sonucunun pozitif çıkması nedeniyle kendisinin katılması söz konusu değildir. Bende temaslı olduğum için evde izolasyon altındayım ve 4’üncü ile 6’ncı günde test sonuçlarım pozitif çıkmaz ise katılımım gidişata göre belli olacak” şeklinde konuştu.

Cenevre’de gerçekleşecek olan konferans hakkında da bilgiler paylaşan Kudret Özersay, Cenevre’de gidilecek ve kalınacak otellin belli olduğunu, bunun bir karantina oteli olduğunu ve katılacak olan Siyasi Parti Başkanları’nın otelden dışarı çıkamayacağını aktardı.

Gelen davette yalnızca Cumhurbaşkanı’nın ve heyetindeki bazı üyelerin görüşme için BM binasına gidip geleceğini de söyleyen Özersay, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar masaya konacak görüşleri, görüşme öncesi otelde bizlerle paylaşabilir diye düşünüyorum. Görüşme sonrası da yine Rumların ne tepki verdiklerini bizlerle paylaşarak düşüncelerimizi soracaktır diye düşünüyorum. Parti başkanlarının otelden dışarı çıkamayacak ama kendi içimizde de istişare edilecektir… Biz HP olarak daveti geri çevirmedik ama dediğim gibi test sonuçlarıma bağlı olarak ilerleyen günlerde netleşecek.” Şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu