KıbrısManşetSiyaset

HP genel greve destek vereceğini açıkladı

HP: “Eylemi desteklemekle birlikte, et ithalinden değil, böyle bir hükümetten kurtulmaya odaklanmalıyız" 

Halkın Partisi (HP), yarın başlatılacak olan genel greve destek vereceğini öte yandan “asıl karşı çıkılması gerekenin et ithali ya da hayvancılarla diyalog kurulmaması değil halk iradesi yok sayılarak kurulmuş olan gayrimeşru UBP-DP-YDP hükümeti” olduğuna dikkat çekti.

“GENEL GREVİN HEDEFİ İRADEYİ GASPEDEN GAYRİ MEŞRU HÜKÜMETTEN KURTULMAK OLMALI”

Açıklamada “son iki yıldır vurguladığımız üzere kurulduğu ilk günden bu yana gayrimeşru bu hükümetten medet ummak, sorunları çözeceğini düşünmek yerine daha en baştan istifa ettirilmesine odaklanmak gerekirdi çünkü Halk iradesinin gasp edilmesinin en somut göstergesi UBP-DP-YDP hükümetinin varlığıdır.  Bugün bu gayrimeşru hükümetin et ithali konusunda geri adım atsa dahi yarın bir başka konuda bir başka üretici kesimi zarara uğratacağı, bir başka kurumu batıracağı veya birilerine peşkeş çekeceği kesindir” denildi. Açıklamada ayrıca “son günlerde özelde hayvan üreticisinin, genelde toplumun maruz kaldığı ‘ben bilirim ben yaparım’ yaklaşımı ile her gün başka bir kaos yaratmayı başarabilen bu gayrimeşru hükümetin bir an önce istifa etmesi ve ülkenin erken seçime gitmesi gerektiği artık çok net şekilde ortaya çıkmıştır” vurgusu da yapıldı.

Halkın Partisi tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Kurulduğu günden itibaren dikkat çektiğimiz şey olan bu gayrimeşru hükümetin ülke yönetme becerisine sahip olmadığını yaşayarak da tecrübe ettik ve etmeye devam ediyoruz. Son günlerde özelde hayvan üreticisinin, genelde toplumun maruz kaldığı ‘ben bilirim ben yaparım’ yaklaşımı ile her gün başka bir kaos yaratmayı başarabilen bu gayrimeşru hükümetin bir an önce istifa etmesi ve ülkenin erken seçime gitmesi gerektiği artık çok net şekilde ortaya çıkmıştır. Halkın Partisi olarak 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü yapılacak olan genel greve destek verdiğimizi belirtir, bunun yanında mücadelenin bu gayrimeşru hükümetin istifası yönünde olması gerektiğini tekrardan vurgularız”.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu