KıbrısManşetToplum

HP, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği yetkilileriyle bir araya geldi

Halkın Partisi Çevre Komitesi, bugün Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği yetkilileriyle bir araya gelerek, Lefke’de yeni bir madencilik izninin gündeme gelme konusunu değerlendirdi

Halkın Partisi Çevre Komitesi, bugün Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği yetkilileriyle bir araya gelerek, Lefke’de yeni bir madencilik izninin gündeme gelme konusunu değerlendirdi.
HP Çevre Komitesi Başkanı DT. Teksen Köroğlu başkanlığındaki komite ile Dernek Başkanı Ahmet Hızlı ve beraberindeki heyet bugün Halkın Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Köroğlu, HP’nin yeni bir madencilik izniyle ilgili olarak tavrının çok net olduğunu ve bunun parti programında açıkça belirtildiğini söyledi.
Köroğlu, parti programında “CMC şirketinin yarattığı ve Doğu Akdeniz’in en büyük çevre kirliliklerinden biri olarak işaret edilen bu sorunun ortada dururken bölgede yeni maden arama lisansı verilmesinin sakıncalı olduğunu düşünüyoruz” yazdığını anımsatarak, yeni bir felakete kapı aralayacak herhangi bir adımdan kaçınılması gerektiğini vurguladı.
Bölgenin üretim noktasında verimli topraklara sahip olmasının yanı sıra, son yıllarda turizm ve üniversite alanında çok ciddi yatırımların yapıldığına dikkat çeken Köroğlu, “Bu alanlarda yapılan yatırımlar da dikkate alınmalı ve heba edilmemelidir. Yeni bir izinle birlikte oluşacak tahribatın boyutu çevre ve halk sağlığına bölgenin öncelikli ekonomik sektörlerine geri dönülmez zararlar verecektir ve tarım, turizm ve eğitim alanındaki bu kadar yıllık çabayı heba edecektir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu