KıbrısManşetSiyaset

HP Milletvekili Hasan Topal: “Bu pilav daha çok su kaldırır”

HP Milletvekili Hasan Topal hükümet oluşumu ile ilgili bir soruya “bu pilav daha çok su kaldırır” yanıtını verdi

“Ben başından beri teknokrat hükümeti savundum, yalanım yok” ifadelerine yer veren Halkın Partisi Milletvekili Dr. Hasan Topal BRT’de 14. Saat programına katılarak “Halkın Partisi’nin organlarında değişim olacak mı? HP hükümette yer alacak mı?” şeklindeki sorulara açıklık getirdi.

İşte HP Milletvekili Hasan Topal’ın açıklamaları şu şekilde:

“ÜLKENİN YARARINA OLACAK HERŞEYE SICAK BAKARIM”

“Ülkenin yararına olacak her şeye ben sıcak bakarım. Ülkemizin menfaatine olacaksa neden HP hükümette yer almasın ki. Şu anda henüz kesinleşmiş bir şey yoktur. Bütün partiler kendi içerisinde tartışıyor. Bizim de partimizin içerisinde tartışılıyor, görüşülüyor”

“HİÇBİRŞEY KONUŞULMADAN BİRŞEY SÖYLEMEK ERKEN DOĞUM OLUR”

“Hükümeti kurarken daha dikkatli olacaksınız. Daha hiçbir şey konuşulmadan daha bir pazarlık yapılmadan bir şey söylemek bana göre erken prematüredir. Erken doğum olur. Onun için eğer konuşulacaksa hükümet kurulacaksa kimsenin olmazsa olmazı diye bir şey yoktur. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Her şeyin bir yeri ve sırası vardır. Siyasette önyargılı olmak doğru bir şey değil. En azından bu süre içerisinde bunu öğrendik”

“BİZDE DE ORHAN GENECEBAY’IN ŞARKISI GİBİ HATASIZ KUL OLMAZ”

“Siyaset ekip işidir. Her partide gibi bizde de Orhan Gencebay’ın şarkısını söyleyeyim hatasız kul olmaz. Önemli olan yaptığınız hataların farkında olmak ve bundan ders çıkarmaktır. Şu anda yaralarımızı sarmakla meşgulüz. Bazı şeyleri erken söylemek doğru bir şey değil”

“SİYASETTE HATA YAPARSANIZ ÇÖPLÜĞE GİDERSİNİZ”

“Eskiden hükümet ortaklarımıza karşı güvensizliğim vardı. Şimdi şu vardır. Tabi siz öncelikle asgari yapmanız gerekenleri yapmanız lazım. Önce siz kendi ödevinizi yapın. Bizim Mesarya’da “Eşşeği sağlam kazığa bağlamak diye” bir laf var. Bu işler de böyledir. Bazı şeyleri sağlam kazığa bağlamanız gerek. Siyasi ortaklıklarda duygusallığa yer yoktur. Biz bunu da öğrendik. Eğer duygusallığa düşerseniz paramparça olursunuz. Siyasette hiç af yoktur. Siyasetin hatasını da ödüyorsunuz. Siyasette hata yaptığınız anda bana göre biter. Fahiş bir hata yaparsanız siyasetin çöplüğüne gömülürsünüz. Sizden ancak ileride akademik olarak bahsedilir. Yani siyaset derslerinde size ders olarak okuturlar.”

“HALK DERSE; HP HÜKÜMETTEDİR”

“Eğer bana halk derse ki HP hükümette olacak. HP hükümettedir. Eğer size halk derse ki yok kardeşim hükümete giremezsin. Burada halkın ne söylediği önemlidir. Halk size herşeye rağmen şu şartlara hükümete girme görevi verdiyse ve bu sizin vatan borcunuzdur gireceksiniz. Bu ülkede halka rağmen siyaset yapamazsınız”

“KENDİ İÇİMİZDE DEĞİŞİM KISA SÜREDE”

“Halkın söylediği şuanda bize; bir silkinin kendinize gelin. Kendi içinizde bir değişim yaratın. Bunlar kısa sürede olacak işler. Eğer yapacağın değişim orada halka güven verirse halkta tutar elinden götürür seni. HP olarak değişime gidip halka o güveni vermeliyiz diye yorumlayabiliriz. Bu değişimin çok hızlı bir şekilde olması gerekir. Çünkü zamanla yarışıyoruz”

“HİÇ KİMSE BU SEFER BEN BİLİRİM MODUNDA OLMAYACAK”

“Bu sefer hiç kimse ben bilirim ben yaparım modunda olmayacak. Bunu halka birlikte yapacaksınız. Gerçekten öyle bir pozisyondayız ki siyasetçi olarak ne birisine hayal satma lüksümüz vardır ne de halk dalkavukluğu da yoktur. İnsanlara doğru konuşmamız lazım”

“YALAN YOK HALK BENİ BAKAN GÖRMEK İSTER”

“Bak yalan yok Mesarya’da halk beni bakan görmek istediğini söylüyor. Mesarya’dan 40 sene sonra milletvekili çıkardık bakan olmanı isteriz derler”

“ELİMDEN GELDİĞİ KADAR PARTİDE DENGEYİ TUTMAYA ÇALIŞIYORUM”

“Halkın Partisi yönetiminde değişim olabilir. Bunu parti tartışıyor. Şu an çok hassas bir dönemdeyiz. Yaşadıklarımızı birbirimizi suçlamadan çözmeye çalışıyoruz. Hiç kimseyi kaybetmeye lüksümüz yoktur. Hassas bir durumdayız parti içinde de kırılabiliriz. Ben de en yaşlılarıyım belki biraz toparlarım. Elimden geldiği kadar dengeyi tutmaya çalışıyorum”

“HP’NİN BAŞINA YAPABİLECEK BİRİSİ GELSİN”

“HP çok genç bir parti, genç arkadaşlar çok idealistler. Gençlerde şöyle bir şey var en doğruyu onlar bilir. Partinin başına yapabilecek biri gelsin. Olgunlukta hiç önemli değil. Kimin yapabileceği değil partinin kimi istediği önemlidir. Bana böyle bir şey teklif edilse şartlara bağlı kiminle çalışacağıma bağlıdır her şey. Siyaset işi ekip işidir. Ben ekip ruhuna inanan adamım. Parti içinde bugüne kadar ekip ruhu vardı ama ekipte nasıl oluşur kendi frekansında olan insanlarla meydana gelir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu