KıbrısManşet

HP, “müdahale araştırma komitesine” ‘kabul’ oyu kullanacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik müdahale iddialarının araştırılmasına dair kurulması gündemde olan komiteye ilişkin oylamada HP olarak “ret” oyu kullanacaklarını duyuran HP Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, sürecin toplumun önünde gerçekleşmesi nedeniyle Komite’ye ihtiyaç olmadığını düşündüklerini ancak olası bir oylamada ‘kabul’ yönünde oy kullanacaklarını ifade etti

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun dünkü oturumunda, “Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Müdahale Edilmesinin Araştırılması ile İlgili Meclis Araştırması Açılması Önergesi”nin oylanması halinde “ret” oyu vereceklerini duyuran HP Milletvekili ve partinin Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, Kıbrıs Postası’na konuştu, “Komite kurulacaksa, büyük ihtimalle olumlu oy vereceğiz” dedi.

Dünkü açıklamasının ardından, HP Meclis Grubu’nun bugün toplanacağını ve Meclis Genel Kurulu öncesi, önergeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağını ifade eden Rogers, “ret oyu kullanacağız” açıklamasının nedenlerini paylaştı.

ROGERS: “NE KADAR TATMİN EDİCİ BİR RAPOR ORTAYA ÇIKAR, ÇOK DA EMİN DEĞİLİZ”

Meclis araştırma komitelerinin genel olarak yaptırım uygulayamadığını ve araştırmaların çok da derine inemediğini ifade eden Rogers, “Böylesi bir konuda ne kadar tatmin edici bir rapor ortaya çıkar, çok da emin değiliz” dedi.

“BÜYÜK İHTİMALLE OLUMLU YÖNDE OY VERECEĞİZ”

Bugün Meclis’in yeniden toplanacağını anımsatan Rogers, “Söz konusu komitenin kapsamının genişletilmesi de değerlendiriliyor. Komite kurulacaksa, büyük ihtimalle olumlu yönde oy vereceğiz” şeklinde konuştu.

“YAŞANANLAR TOPLUMUN GÖZÜ ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİ…”

Dünkü açıklamasının “çok açık olduğunu düşündüğünü” belirten HP Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananların, toplumun gözü önünde gerçekleştiğini belirterek şöyle devam etti:

“Anketlerle başlayan, sonra para yardımlarıyla devam eden, toplumun gözleri önünde gerçekleşen şeyler oldu. Biz, tüm bunların toplumun gözü önünde gerçekleşmesinden dolayı komiteye çok da gerek olmadığını düşünüyorduk çünkü her şey açıkça ortada.”

“KARŞI OLACAK DEĞİLİZ, GEREKEN KATKIMIZI KOYARIZ”

Bu sebeplerle bir araştırma komitesinin kurulmasına çok da ihtiyaç olmadığını düşündüklerini ifade eden Rogers, “Ama komite kurulacaksa, karşı olacak değiliz, gereken katkımızı koyarız” dedi.

ROGERS, DÜNKÜ AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ?

HP Genel Sekreteri Rogers, dün Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamasında, Kıbrıs Postası’na verdiği demeçten çok da farklı şeyler ifade etmemiş, müdahalenin gerçekleştiğini açıkça beyan etmişti.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde en kibar tabiriyle “dokunuşlar” olduğunun herkes tarafından bilindiğini, zaten bunu kimsenin saklamaya da çalışmadığını savunan Rogers, hatta Yüksek Seçim Kurulu’nun kurallarının da tüm toplumun gözü önünde çiğnendiğini söylemişti.

Rogers, seçim bittikten sonra bu “dokunuşları” Meclis’in nasıl belgeleyip raporlayacağından emin olamadıklarını ifade ederek komitenin oluşumuna ret oyu vereceklerini belirtmişti.

NE OLMUŞTU?

Dün toplanan Genel Kurulda, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) sunduğu “Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, Halkın Karar Alma Süreçlerine Antidemokratik ve Siyasi Etik Dışı Bir Şekilde Müdahale Edilmesinin Araştırılması ile İlgili Meclis Araştırması Açılması Önergesi”ne ilişkin oylama başlamadan hemen önce, iktidar partilere mensup Milletvekilleri salonu terk etmiş, nisap düşmüş ve toplantı bugüne ertelenmişti.

KAYNAK: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu