KıbrısManşetSiyaset

‘HP onay verirse dörtlü kurulabilir’ iddiası

YDP’nin de destek vereceği CTP-HP- TDP-DP 4’lü koalisyon modelinin konuşulduğu yemekte ilkeler noktasında ciddi bazı sıkıntıların olduğu ortaya çıktı

Hükümeti kurma görevi alan Cumhuriyetçi Türk Partisi Başkanı Tufan Erhürman’ın Ulusal Birlik Partisi haricindeki diğer partilerin başkanlarıyla birlikte yediği yemeğin perde gerisini aralıyor.

YDP’nin de destek vereceği CTP-HP- TDP-DP 4’lü koalisyon modelinin konuşulduğu yemekte ilkeler noktasında ciddi bazı sıkıntıların olduğu ortaya çıktı.

Erhürman’ın ortaya koyduğu 7 maddelik ilkelerde bazı siyasi partilerin sıkıntıları var..

Oluşuma dışardan destek verecek olan YDP’nin vatandaşlık ve imar planı konusunda çekinceler ortaya koyduğu öğrenilirken, TDP’nin de Maraş konusu ve irade ile ilgili daha fazla altının doldurulmasıyla ilgili talepleri bulunuyor.

HP’de ise 4’lü koalisyona sıcak bakmayan ve onay vermeyecek olan milletvekilleri bulunduğu biliniyor.

ANKARA MALİ YARDIM YAPMAZSA…

Bunların dışında en büyük sıkıntı mali kaynak konusu.. Ankara’nın mali kaynak sağlamayabileceği konuşulurken borçlanarak ilerleme konusu tartışıldı. Ancak bunun da sağlıklı bir yapı olmadığı ifade edildi. Bu konu ciddi bir sıkıntı olarak partilerin önünde duruyor.

HP PAZARTESİ KARAR VERECEK

4’lü koalisyon ile ilgili ilkeler noktasında henüz ortak noktaya gelinememiş olsa da HP görüşülenleri Parti Meclisi toplantısında değerlendirecek. Pazartesi akşam toplanacak HP PM bu konuda bir karar verecek

Diğer Haberler

Başa dön tuşu