GenelKıbrısManşet

HP’den hükümete çağrı

Halkın Partisi: Esnafın sesini duyun, bayram ertesi kapıları günübirlik geçişlere açın

Halkın Partisi (HP) Mağusa ve Lefkoşa’da yaptığı esnaf ziyaretleri sonrası açıklamalarda bulunarak, “ Hükümete daha önce yaptığımız çağrıyı yeniden hatırlatıyoruz, esnafın sesini duymaları gerekir. Bayram ertesinde Güney Kıbrıs ile PCR testi olanlara günübirlik geçişler açılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, “Döviz ile Türk Lirası arasındaki fark da dikkate alındığında kapılardan geçişlerin bu şekilde kontrollü kısa süreli geçişlerin sağlanmasıyla hem esnafımızı rahatlatacak şekilde çarşıda hem de açık pazarlarda bir hareketlenme olacaktır. Aynı şekilde benzin istasyonları ile süpermarketlerde ve ilaç satışlarında da olumlu yansımalar görülecektir” denildi.

“SOKAĞA ÇIKMA VE RESTORAN KAPANIŞ SAATLERİNİ ESNETİN”

HP’den yapılan açıklamada hükümetin Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ile birlikte vakaların sayısından ziyade nerelerden bulaştığıyla ilgili bilimsel verilere dayalı bir analiz yaparak sokağa çıkma saatlerini ve restoranların kapanış saatlerini gözden geçirmesinin gerekli olduğuna da dikkat çekildi.

Açıklamada yaz aylarına girilmesi ve hava sıcaklıklarının artması nedeniyle akşamları dışarıda yemek yemenin mümkün hale geldiğine ve özellikle dış mekanı bulunan restoran, kafe ve barların kapanış saatlerinde bir esneklik gösterilmesinin değerlendirilmesi çağrısı yapıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu