Güney KıbrısKıbrısManşetSiyasetToplum

Hristodulidis, Tatar’ın “Rum mallarının satışı da alışı da yasaldır” sözlerini değerlendirdi

“1974 Türk İstilası Kayıp Çocuklar Parkı”nın açılış töreninin ardından konuşan Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Kıbrıslı Türk avukatın İtalya’da tutuklanması ve Ersin Tatar’ın, “Rum mallarının satışı da alışı da yasaldır” sözlerini değerlendirdi.

SATIŞLARIN GEÇERLİLİĞİ YOK
Hristodulidis, “Bu yasa dışı bir eylemdir. Bu hukuka aykırı eylem nedeniyle ilgili hakkında yakalama kararı çıkarılmış olup, tutuklama kararı infaz edilecektir. Yasadışılık yasa dışıdır ve Kıbrıs Rum mallarının gasp edilmesine karışan herkesi adalet önüne çıkarma çabası hiçbir koşulda sona ermeyecektir. Bunun müzakerelerle hiçbir ilgisi yoktur” dedi.

“HERKES ADALET ÖNÜNE ÇIKACAK”
Ersin Tatar’ın satışların yasal olduğunu söylemesi konusunda Hristodulidis, “Mahkemeler, AB üye devletleri ve uluslararası toplum tarafından uygulanan tutuklama emirleri yasal olmadığına karar vermiştir. Hukuka aykırılığın hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Bu satış mahkeme kararlarına dayanılarak hukuka aykırıdır ve hiçbir hukuki geçerliliği yoktur” dedi.

14 TEDBİR AÇIKLANACAK
Öte yandan Hristodulidis, BM Genel Sekreterinin kişisel temsilcisi Holguín Cuéllar’ın 27 Ocak’tan sonra Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini, Kıbrıslı Türk yurttaşlar için tek taraflı adım olarak kararlaştırılan 14 tedbirin BM yetkilisi ile ele alınacağını ve Cuellar’ın Kıbrıs’a gelişinden önce açıklanmayacağını söyledi.

Kaynak: Bugün Kıbrıs

Diğer Haberler

Başa dön tuşu