KıbrısManşet

Hristodulidis: Türkiye diyaloğun başlamasını önerdi ancak Akıncı yerine Özersay’ı istedi

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Türkiye'nin Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasında bir diyalog başlaması için teklifte bulunduğunu ancak bu diyaloğun Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı olmadan başlamasını, onun yerine Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın yer almasını istediği iddia edilen haberi doğruladı.

Cyprus Mail’in haberine göre, hafta sonu Berlin’de gerçekleştirilen Türkiye-Almanya-Yunanistan arasındaki üçlü zirvede konunun gündeme geldiğini ve AB’li diplomatların bu bilgiyi kendisine doğruladığını söyleyen Hristodulidis, “Türkiye samimiyetsiz davranışlarını ‘Kıbrıslı Türklerin haklarını koruma’ adı altında devam ettiriyor. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun da doğruladığı basına yansımayan Berlin görüşmesinde, bu konuda Türkiye’nin bir öneri yaptığı ancak başlaması istenilen diyaloğun Mustafa Akıncı yerine Kudret Özersay tarafından yürütülmesini istendi” ifadelerini kullandı.

Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in 17-18 Temmuz’da yapılacak olan Avrupa Konseyi zirvesinde Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile görüşeceğini de sözlerine ekledi.

HRISTODULIDIS, İDDİALARI DOĞRULADI

Hristodulidis, söz konusu haberi doğrularken Türkiye’nin yaptığı diyalog teklifini komik olarak niteledi. Hristodulidis, “Türkiye’nin önerisi komik ve ne yazık ki Kıbrıslı Türkleri siyasi menfaatlere hizmet etmek için, aynı zamanda yasadışı eylemleri haklı çıkarmak için de kullanmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Rum Dışişleri Bakanı, bugün yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu Berlin’de yapılan Türkiye-Almanya-Yunanistan arasındaki toplantıda, Türkiye’nin adada yeni bir diyalog başlatılmasını önerdiğini ancak bu süreçte Kıbrıslı Türkler adına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı‘nın değil, yerine Dışişleri Bakanı Kudret Özersay‘ın yer alması gerektiğini iddia etmişti. Rum Bakan, konu hakkında AB’li diplomatlardan da teyit aldığını sözlerine eklemişti.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu