GenelKıbrısManşet

Hüdaoğlu’ndan Tatar’a yanıt

4'üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı döneminin müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, “Bir harita verdiler, nerede bu harita” sözlerine karşılık, "Tatar’ın müsteşarına bizzat teslim ettim" yanıtını verdi.

4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı döneminin müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, “Bir harita verdiler, nerede bu harita” sözlerine karşılık, “Tatar’ın müsteşarına bizzat teslim ettim” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı eski müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’ın “Bir harita verdiler. Nerede bu harita. Ben cumhurbaşkanıyım bu haritayı bulamadım. Akıncı’ya sorun bakalım nerededir bu harita. Bu haritayı çok merak ediyorum. Sen gidip harita veriyorsun ben bu haritayı bulamıyorum” sözlerini hatırlattı.

Tatar’ın bu sözleri üzerine Hüdaoğlu, “Bu haritayı Sayın Tatar’ın müsteşarına bizzat ben teslim ettim. Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı olarak görevimi tamamlayıp Sayın Okan Donangil’e devrederken, konunun hassasiyeti nedeniyle haritayı, ne olduğunu belirterek kapalı bir zarf içinde şahsen verdim. Bu arada devletin devamlılığı ilkesi gereği, Crans Montana dahil olmak üzere Sayın Akıncı dönemine ait tüm tutanaklarla belgeler de eksiksiz biçimde Cumhurbaşkanlığı arşivine kaydedilmiştir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu