KıbrısManşetSiyaset

“Hükümet, azınlığın da azınlığı konumuna düştü”

Hükümette yaşanan krizi GIYNIK gazetesine değerlendiren CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, hükümetin bozulması halinde CTP’nin hükümet kurmaya hazır olduğu iddialarına yanıt vermedi.

ERKEN SEÇİM TARİHİNİN BELİRLENMESİ ŞART… CTP’nin duruşunun yine aynı olduğunu ve olabilecek en erken tarihte erken seçim yapılması gerektiğini söyleyen Sorakın, ‘Azınlık Hükümeti’ne öneride bulunarak, Meclis’i bir an önce olağanüstü toplantıya çağırmaları, Erken Seçim tarihini belirlemek üzere adım atmaları gerektiğini dile getirdi.

Hükümette yaşanan krizi GIYNIK gazetesine değerlendiren CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, hükümetin bozulması halinde CTP’nin hükümet kurmaya hazır olduğu iddialarına yanıt vermedi.

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Sorakın, ancak hükümetin istifa etmesi ve Erken Seçim Hükümeti’nin kurulması gündeme gelirse bu konuyu CTP olarak oturup değerlendirebileceklerinden söz etti.

Sorakın, ‘Azınlık Hükümeti’nin kurulduğu günden itibaren hem kendi içinde kaos yaşayan hem de topluma kaos yaşatan bir yapıda olduğunu ifade ederek, bunu oluşturan partilerin arasında uyum olmadığı gibi partilerin kendi içlerinde de ciddi anlamda sorunlar yaşandığına değindi.

Dolayısıyla bu yapının bütünlüklü şekil alıp, halka hizmet edebilir noktaya gelmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Sorakın, yedi aydır kurulu olan hükümetin maalesef topluma hiçbir şey veremediğini belirtti.

Sorakın, Kıbrıs sorununda, demokraside, örgütlü yaşamda, yargı bağımsızlığında, ekonomide ve insanların alım gücünde ciddi anlamda sorunlar yaşandığına değinerek, sürekli olarak tekrarladıkları gibi bir an önce seçime gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

CTP’nin duruşunun yine aynı olduğunu kaydeden Sorakın, olabilecek en erken tarihte erken seçim yapılması gerektiğini söyledi.

Sorakın, ‘Azınlık Hükümeti’ne öneride bulunarak, Meclis’i bir an önce olağanüstü toplantıya çağırmaları, Erken Seçim tarihini belirlemek üzere adım atmaları gerektiğini dile getirdi.

Hükümetin hali hazırda dağıldığını vurgulayan Sorakın, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Hükümetten söz edemiyoruz çünkü hükümet azınlığın da azınlığı konumuna düşmüştür. Eğer hükümet istifa eder ve Erken Seçim Hükümeti kurulursa CTP bunu yetkili organlarında konuşur ve değerlendirir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu