GenelKıbrısManşetSiyaset

Hükümet geri adım atmadı

Belediyelerin Birleştirilmesine ilişkin (Özel) Yasa Tasarısı, muhalefetin, belediye başkanlarının ve belediyelerde örgütlü sendikaların tepkisine rağmen, İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nden bu sabah saat 04.30'da oy çokçuluğuyla onaylandı

Belediyelerin Birleştirilmesine ilişkin (Özel) Yasa Tasarısı, muhalefetin, belediye başkanlarının ve belediyelerde örgütlü sendikaların tepkisine rağmen, İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nden bu sabah saat 04.30’da oy çokçuluğuyla onaylandı

KOMİTE TOPLANTISI 17 SAAT SÜRDÜ

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi dün saat 11.00’de UBP Milletvekili Özdemir Berova başkanlığında toplandı. Komitenin gündeminde olan tartışmalı; “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı” eylemlerin ve tepkilerin gölgesinde, yaklaşık 17 saat süren bir toplantının sonunda ‘oy çokluğu ile’ onaylanarak, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun gündemine sevk edildi. Cumhuriyet Meclisi’nin tatilde olması nedeniyle, Meclis Genel Kurulu’nun yakın bir tarihte olağanüstü toplantı gerçekleştirmesi bekleniyor.

TOPLANTI, MECLİS ÖNÜNDEKİ ARAÇLI EYLEM GÖLGESİNDE DEVAM ETTİ

Meclis İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde, belediye sayılarının azaltılmasını öngören “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nın görüşülmeye devam ettiği esnada Cumhuriyet Meclisi önünde aşırı hareketli saatler yaşandı. Saat 20.30 sıralarında, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin öncülüğünde, farklı belediyeler ait çalışanlar iş araçlarıyla Cumhuriyet Meclisi önüne gelerek Meclis önündeki yolu trafik akışına kapattı. Kornalarla ve sloganlarla hükümete sesini duyurmaya çalışan emekçilerin tepkileri de hükümetin ısrarlı tutumundan geri döndüremedi.

ERHÜRMAN: MÜCALEDE ŞİMDİ BAŞLIYOR

Komite toplantısının ardından sabahın erken saatlerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Cumhuriyet Meclisi için en utanç verici günlerden birini geride bıraktık” dedi. “Önümüzdeki metin son derece kötü ele alınmıştı. Detayların hiçbiri net olmayan bir tasarı ile memleketi kaosa sürüklediler” diyen Erhürman, “Mücadele şimdi başlıyor. Genel Kurul’da bu tasarı geçtiği anda bu tasarıyı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız ve Genel Kurul’daki mücadele de çok sert bir mücadele olacak” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRKLER: SIRA BELEDİYELER YASASI’NDAKİ DEĞİŞİKLİKLERDE

Öte yandan hükümet adına basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler ise, “Bilimsel kriterler çerçevesinde belediyelerin birleştirmelerini ortaya koyarak; halkımızın daha iyi hizmet alması ve belediyelerin öz kaynaklarıyla yatırımlar yapabilecekleri adımların atılmasını hedefledik” şeklinde konuştu. Yerel yönetimler reformunun en önemli ikinci bacağının 51/95 sayılı Belediyeler Yasası olduğunu kaydeden Öztürkler, Belediyeler Yasası’nda yapılması beklenen değişikliklerin hayata geçirilmesi için gereken adımların en kısa sürede atılacağını vurguladı. Öztürkler ayrıca, belediye çalışanlarının ne haklarını geriye götürecek ne de işsiz kalmalarına yol açacak bir adım atmadıklarının da altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu