KıbrısManşetSiyasetToplum

Hükümet kuruldu: Yeni kabinede kadın yok

Oluşturulan yeni kabinede hiç kadın kadın bakan bulunmazken, önceki hükümetin kabinesinden ise dört isim değişti.

Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi Hükümeti kuruldu. Oluşturulan kabinede hiç kadın kadın bakan bulunmazken, önceki hükümetin kabinesinden ise dört isim değişti.

UBP, DP ve YDP Koalisyon Hükümeti, 50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi’nin 29 sandalyesine sahip.

UBP-DP-YDP Hükümeti, kktc’nin 15’inci Başbakanı unvanına sahip olan ve ilk başbakanlık görevini 5 Kasım 2021’de kurulan UBP-DP hükümetinde üstlenen UBP Genel Başkanı, Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu başkanlığında kurulan ikinci hükümet oldu. UBP- DP-YDP Hükümeti kabinesinde, Başbakanlık dahil 9 bakanlık UBP’de, 1 bakanlık DP’de, 1 bakanlık ise YDP’de bulunuyor.

Buna göre, Başbakan Faiz Sucuoğlu (UBP), Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren (UBP), Başbakan Yardımcısı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu (DP), Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy (UBP), Maliye Bakanı Sunat Atun (UBP), İçişleri Bakanı Ünal Üstel (UBP), Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı (YDP), Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu (UBP), Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz (UBP), Sağlık Bakanı Ali Pilli (UBP), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu (UBP) oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu