KıbrısManşet

Hükümet nisap sağlayamıyor; muhalefet aldığı karardan dönmüyor

Meclis Genel Kurulu'nun hükümet kanadında nisap sayısının yeterli boyuta ulaşamamasından ve muhalefet kanadının da nisap sayısına destek vermemesinden kaynaklı olarak toplanamayan Genel Kurul'da  bekleyiş devam ediyor.

Açılmaması ya da ertelenmesi hakkında net bir açıklama gelmiyorken Meclis’te bulanan milletvekilleri arasındaki CTPli vekil Asım Akansoy son durum hakkında Gıynık mikrofonlarına konuştu.

CTP Milletvekili Asım Akansoy, Demokrat Parti Milletvekili Serdar Denktaş’ın, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’nun olmayışının ve Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun da desteğinin olmayışından kaynaklı olarak hükümetin 26 sayısına ulaşamadığını ifade etti.

Serdar Denktaş Meclis’e gelmiş olsa dahi hükümet kanadının sayısının 25’e ulaşacağını belirten CTP Milletvekili Asım Akansoy, “Eğer hükümet 25 sayısına ulaşsaydı CTP Milletvekili Armağan Candan başkanlığında Meclis’i açma yaklaşımları vardı ancak biz kendilerine böyle bir şeyin olmayacağını ilettik” dedi.

Alınan bu kararın Armağan Candan’ın kararı olmadığını aktaran Akansoy, “Hükümetin bu zaman kadar yapmış olduğu usulsüzlükler, yasa tanımazlıklardan kaynaklı olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak yasama oturumlarında nisap için yerimizi almayacağımız net bir şekilde belirttik” dedi ve ekledi “Kimse ile bir pazarlığımız olmadı, bu saatte kadar burada bekliyoruz eğer yeterli sayıları var ise buyursunlar Meclis’i açsınlar”

MECLİS BAŞKANI SEÇİLEMİYOR

Armağan Candan’ın olmaması halinde Meclisteki en yaşlı vekilin Meclis Başkanlığı yaptığını aktaran Akansoy, bu vekilin TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli olduğunu ve kendisinin de bu teklifi reddetmesinden kaynaklı olarak Meclis Başkanlığı’nın UBP Milletvekili Zorlu Töre’ye geçtiğini ifade etti. Akansoy, Milletvekili Zorlu Töre başkanlığında Meclis açılsa dahi yeter sayısına ulaşılamayacağı için, oturumun erteleneceğini ve daha sonrasında da toplantının başka bir gün yapılmasına karar verileceğini açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu