
ÖZEL HABER
Fikri Ataoğlu’nun yönetim anlayışına, parti içinden sert eleştiriler yöneltiliyor
Lefkoşa Milletvekili Hasan Tosunoğlu: “Ortak akılla değil ‘ben yaparım’ anlayışıyla hareket etmek ciddi sıkıntılara yol açıyor”
RAHATSIZLIK ARTTI
Dikkatlerin Meclis krizine toplandığı dönemde, hükümet ortağı Demokrat Parti (DP)’de yaşanan sorunlar da iyice su yüzüne çıktı. Partinin önde gelen isimlerinin, Başkan Fikri Ataoğlu’nun yönetim anlayışına yönelik eleştirileri giderek artıyor. Pek çok örgütte ciddi bir rahatsızlık olduğu ve kuruluşundan beri partide yer alan bazı isimlerin istifa ettikleri haber veriliyor. Lefkoşa Milletvekili Hasan Tosunoğlu, uzun bir süredir Fikri Ataoğlu’na “partiyi ortak akılla yönet” çağrısı yapıyor. Partinin kurucularından ve eski başkanlarından Serdar Denktaş’ın geçtiğimiz günlerde Ataoğlu’nu “iktidar bağımlısı” olarak nitelendirmesi de dikkat çekti.
ORTAK AKIL ARANMIYOR
Kuruluşundan beri DP’de olan Hasan Tosunoğlu, partinin son dönemdeki yönetim şeklinden ve hükümetteki pasif tutumundan duyduğu rahatsızlığı açık şekilde dile getiriyor. Yetkili kurulların çalıştırmamasından yakınan Tosunoğlu’nun, örgütlere sırt çevrilmesinden rahatsız olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde bir televizyonda konuşan Tosunoğlu, “DP’nin işlevselliği açısından ciddi sıkıntılarımız var” ifadesini kullandı. Ataoğlu’nun “bazı noktalarda hareketlenmekte sıkıntı yaşadığını” ifade eden Tosunoğlu, şunları söyledi: “Daha aktif olmayı ve ortak akılla hareket etmeyi becerebilmeliydik; becerebilmeliyiz… Ortak akıl yerine ‘ben yaparım’ anlayışıyla hareket etmek ciddi sıkıntılara yol açar. Bugün yaşadığımız budur.”
DENKTAŞ’TAN AYNI ELEŞTİRİ
Meclis krizinden söz ederken parti olarak pasif kaldıklarını belirten Tosunoğlu şöyle devam etti: “DP eskiden krizlere çare üreten parti olurdu. Şu anda bundan uzağız. En azından bu kaosun dışında olduğumuzu halka anlatabilmeliydik.” Serdar Denktaş da bir programda benzer eleştiriler yöneltti. Denktaş “Fikri Bey’le aranız açık mı?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Açık değil ama temas da yok, danışma da yok. Çok fazla iktidar bağımlılığı var. Yanlışa dur diyebilme yok. DP’nin farkı oydu. Hangi hükümette olursak olalım ortada bir yanlış varsa onu engellemek, çatışma varsa uzlaştırmak… Misyonumuz buydu.”




































