EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Hükümet Palm Beach’te doğru adımı atıyor

kuruşa mülkü devletten kiralayan bir şirket  hiçbir yatırım yapmadan taş taş üstüne koymadan dönüyor ve başla bir şirkete  200 kuruşa kiralıyor. Yıllardır bu şekilde haksız kazanç elde ediyor. Kimin sayesinde? KKTC devletinin, yani aslında halkın ensesinden, üstelik kirasında olan mülke bir çivi çakmadan

Umarım doğru bilgidir, zira  eğer doğruysa hükümet yerinde ve doğru bir adım atıyor.. Nitekim düşünün ki 2 kuruşa mülkü devletten kiralayan bir şirket  hiçbir yatırım yapmadan taş taş üstüne koymadan dönüyor ve başla bir şirkete  200 kuruşa kiralıyor. Yıllardır bu şekilde haksız kazanç elde ediyor. Kimin sayesinde? KKTC devletinin, yani aslında halkın ensesinden, üstelik kirasında olan mülke bir çivi çakmadan. Maalesef yıllardır Palm Beach Otel’de olan tam da buydu. İlgili kiracı şirket devlete yıllık 40 bin dolar veriyordu sonra da alt kiracı diye tanımladığı şirketten yıllık 750 bin euro gelir elde ediyordu devletin malından. Dolayısıyla  hükümetin aklın yolu olan bu adımı atacak olması belki başka emsaller de oluşturur.

Zira bu ve benzeri çok mülkler var ülkede..

Zamanıyla yapılan  bu yanlışlar sayesinde kamu kaynakları maalesef bu ve benzeri şekillerde birilerine menfaat sağladı.

Mevzunun elbette bir de hukuki açıdan geldiği aşama vardır, bildiğim kadarıyla da konu yargıda, dolayısıyla her zaman olduğu gibi ülkeyi muhtelif zamanlarda yöneten siyasetçilerin yaptıkları yanlışların, sorumsuzlukların hukuk nezdinde arkasını toplayan yargı oluyor.. Palm Beach Otel de maalesef bunlardan biri. Rantın, kişisel menfaatların, kirli ilişkilerin etkili olduğu bir düzende bu ve benzeri konular hep gündemimizi meşgul etmeye devam edecek. Siyasi makamların kendilerinde kamu kaynaklarını sorumsuzca kullanma yetkisini görmeyecekleri emsaller gerekiyor ülkede. Yapanın yanına kar kalır düşüncesi bu ülkenin yazgısı olmaktan kurtulmalıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu