GenelKıbrısManşet

Hükümet, PCR testlerinden kar elde etmekle vurgunculuk arasındaki sınırı aştı

Bakanlar Kurulu kararıyla PCR testlerinin ücretli olmasında amaç gerçekten sağlık mı? Vatandaş, “madem aşıya teşvik için yaptılar niye aşılılardan ücret alıyorlar” diye soruyor.

Başbakan Ersan Saner bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından sosyal yardım alanlar ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı PCR antijen testleri dışında yapılacak tüm PCR antijen testlerinin ücretli olmasına karar verildi.

Kararı açıklayan Başbakan Saner, bu kararın vatandaşı aşıya teşvik etmek için alındığını bunun dışında başka bir amaç taşımadığını söyledi. Alınan karara göre PCR testlerinin 100 TL antijen testlerinin ise 40 TL olacak.

Nisan ayında 250 bin adet PCR test kiti için toplam 730 bin USD ödendiğini görüyoruz. Yani 1 adet PCR test kiti 2.92 USD bugünkü dolar kuru ile 24.4 TL. Vatandaştan istenen bir PCR ücreti ise tam 100 TL. Her gün yeni zamlarla uyanan, asgari ücret zammının bir türlü belirlenemediği bugünlerde amaç bireylerin ve toplumun sağlığı mı yoksa vatandaşın belini mi bükmek? Ticaret Dairesi, vatandaşlara fahiş fiyata PCR testi satan hükümete de ceza kesecek mi?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu