GenelKıbrısManşet

Hükümet programı konuşuldu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, hükümet programında sağlık konusunda 9 cümle yer aldığını ifade ederek, hükümet programına yönelik yapılan “uzun, gereksiz” eleştirilerinin aksine sağlık konusunda ifadelerin bile hem yetersiz hem de kimi zaman “yanlış” olduğunu dile getirdi.

CTP’li Sıla Usar İncirli, herkes hükümet programını uzun ve gereksiz bulurken farklı bir yaklaşım sergiledi. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, hükümet programında sağlık konusunda 9 cümle yer aldığını ifade ederek, hükümet programına yönelik yapılan “uzun, gereksiz” eleştirilerinin aksine sağlık konusunda ifadelerin bile hem yetersiz hem de kimi zaman “yanlış” olduğunu dile getirdi. 

İncirli, “Sağlık konusunda kapsamlı bir program beklenirken 9 cümle, cümlecik yer almış. 9 cümlecik bir program, yapılamayanların tespiti, itirafı niteliğinde… Üstelik teşkilat yasasının da ismini yanlış yazmışlar. Yasaların ismini bile öğrenemeyen bakanlığı bir kez daha uyarmak istiyorum. Pandemi yönetimi meselesinde son iki hükümetin de sorunlar barındırdığını görüyoruz…” diye konuştu. 

İncirli, sağlıkla ilgili yasalar, pandemi süreci, aşılar, testler gibi konulara gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek, pandemi sürecinde geçmişte yapılan hataların yeni dönemde yapılmaması için uyarıların dikkate alınmasını istedi. 

Kapanmaların da testlerin artrılması gerektiği uyarılarının dikkate alınmadığı için yaşandığını kaydeden İncirli, ekonominin zarar gördüğünü, çocukların eğitimden uzak kaldığını, toplumun bedeller ödediğini ifade etti. İncirli, aşı konusunda da yanlış adımlar atıldığını ve aşılamaların da yeterli düzeye getirilemediğini söyledi. 

(L.G.) 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu