KıbrısManşet

Bengihan: Hükümet taleplerimize sıcak bakmıyor

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, Başbakanlık'ta Başbakan Ersin Tatar, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Sağlık Bakanı Ali Pilli'yle gerçekleştirilen toplantının ardından Gıynık Gazetesi'ne konuştu

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, Başbakanlık’ta Başbakan Ersin Tatar, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Sağlık Bakanı Ali Pilli’yle gerçekleştirilen toplantının ardından Gıynık Gazetesi’ne konuştu.

“Biz grev gerekçemiz neyse aynı talebimizi orada da yineledik. Pozitif vakaların artmaması ve yeniden ülkenin kapanmamaya gitmemesi için riskli ülkelerden gelenlerin PCR test sonuçları çıkana kadar karantina altında tutulması talebimizi bir kez daha vurguladık” diyen Bengihan, “Sağlık Bakanlığı bir karanatina merkezi oluştursun ve test sonuçları çıkana kadar burada beklesinler talebinde bulunduk” dedi.

“Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nda değişiklik yapılması talebinde bulunuyoruz” diyen Güven Bengihan, “Bugün test sonucu pozitif çıkan kişinin kaldığı otelden apar topar ayrılıp gemiye binip ülkeden kaçması taleplerimizde ne kadar haklı olduğumuzun göstergesidir” şeklinde konuştu.

Hükümetin tavrının sendikaların taleplerinin şu an mümkün olmadığı ve taahhütname imzalayanlara taahhütnameye aykırı hareket etmeleri halinde cezai yaptırım uygulanacağı yönünde olduğunu belirten Bengihan, “Sağlık Bakanı haricinde hükümetin geri kalanı sağlıkla ilgili endişeleri ciddiye almıyor” dedi.

“Bulaşıcı Hastalıklar Yasası tüm yetkiyi Sağlık Bakanlığı’na vermesine rağmen Sağlık Bakanlığı’na bu yetkiyi kullanma şansı verilmiyor” diyen Bengihan, “Gerekirse mahkemeye başvurup mandabus emri talep edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu