GenelKıbrısManşetSiyaset

Hükümet tumba

Başbakan Ersan Saner’in Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a istifasını sunduğu UBP, DP ve YDP ortaklığındaki azınlık hükümetinin ömrü 10 ay sürdü. KKTC, 38 yılda 24. hükümeti de geride bıraktı

ORTAKLAR RESTLEŞİNCE KAÇINILMAZ SON… 25 milletvekili ve bağımsızların desteğiyle kurulan hükümetin 10 aylık görev sürecinde, kabinesinde değişikliğe de gidildi, YDP’den bir istifayla koalisyon hükümetinin Meclis’teki sandalye sayısı 24’e de düştü. Meclis yaz tatiline girmeden Cumhuriyet Meclisi’nde nisapla ilgili sorun yaşamaya başlayan hükümetin sıkıntısı, yeni yasama döneminde de sürdü. Özellikle son günlerdeki nisap sorunu hükümetle muhalefet arasında tartışmaları büyüttüğü gibi bu konu ortaklar arasında da sıkıntıya neden oldu. Erken seçim tarihinin ne olacağıyla ilgili tartışma da gündemdeki en sıcak konuydu.

SANER: MECLİS MİADINI DOLDURDU… Hükümetin istifasını sunması ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Ersan Saner, ülkede erken seçimin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, “Artık Meclis miadını doldurmuştur. Görevini tamamlamıştır. Erken seçim kaçınılmazdır. Amaç bir an önce erken seçime gitmek ve yeni parlamentonun oluşumunu sağlamaktır” dedi.

ERHÜRMAN: YAMALI BOHÇA HÜKÜMETİ ÜLKEYE ZARAR VERDİ… Hiç kurulmaması gereken bir hükümetle krizin ortasında çok ciddi bir zaman kaybedildiğini savunan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Bu hükümetle en dibe vurduk. Umarım daha dibini aramıyordur herkes. Bu saatten sonra Kıbrıs Türk halkı kararını vermek zorundadır” ifadelerini kullandı. İçinde bulunulan ekonomik yapının sürdürülebilir olmadığını kaydeden Erhürman, “Herkes kararını verecek. Bu ülke, bu halk çıkışa geçmek zorundadır. Kimse bizi daha aşağıya indirmeye çalışmasın” dedi. Bu yapıyı değiştirmek zorunda olduklarını belirten CTP Genel Başkanı Erhürman, “Yamalı bohça şeklinde kurulan yapılarla bu ülkeye zararlar verildi” şeklinde konuştu.

ÖZERSAY: MECLİS’İ KAPATAMADIĞINDA AKLI NEREDEYDİ… HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Başbakan Ersan Saner’in, hükümetin istifa etmesinin ardından yaptığı, “Hükümet olarak nisabı sağlayamıyorsanız, siyasi etik gereği istifa etmeniz gerekir. Biz de istifamızı sunduk” açıklamasını eleştirdi. Özersay, “Aylardır nisabı sağlayamadığında, hatta nisabı sağlayamayıp Meclis’i kapatamadığında Sayın Saner’in aklı neredeydi? Siyasi etik açısından doğru olan madem istifa etmekti, neden bu kadar geciktirdi?” diye sordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu