GenelKıbrısManşetSiyaset

Hükümetin itibarı yerle bir

Hiçbir siyasi etiğe ve ahlaka sığmayan şekilde Oğuzhan Hasipoğlu’nun toplum nezdindeki haysiyeti iki paralık edildi, belki de siyasi hayatı bitirildi. Daha düne kadar Başbakan Sucuoğlu’nun eşiyle birlikte emekçi kadınları ziyaret eden Hasipoğlu, Bakanlık koltuğunda sadece 15 gün oturabildi

Hiçbir siyasi etiğe ve ahlaka sığmayan şekilde Oğuzhan Hasipoğlu’nun toplum nezdindeki haysiyeti iki paralık edildi, belki de siyasi hayatı bitirildi. Daha düne kadar Başbakan Sucuoğlu’nun eşiyle birlikte emekçi kadınları ziyaret eden Hasipoğlu, Bakanlık koltuğunda sadece 15 gün oturabildi

HİÇ KİMSE BU KADAR ERKEN BİR DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORDU… UBP-DP-YDP Koalisyon hükümetinin kurulmasının üzerinden 2 hafta, hükümetin Cumhuriyet Meclisi’nde güvenoyu almasının üzerinden ise henüz daha 1 hafta geçmeden kabinede pek de sürpriz olmayan bir değişikliğe gidildi. Başbakan Faiz Sucuoğlu, yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunduğu gün “Bu kabine 5 yıl sürecek bir kabine değil, gerekirse değişiklik yapılacak” açıklamasında bulunmuştu fakat kimse bu kadar hızlı bir değişiklik beklemiyordu. Kabine açıklandığı günden itibaren Tahsin Ertuğruloğlu’nun Dışişleri Bakanı olmamasının Türkiye ile KKTC yetkileri arasında krize neden olduğu ve kabinede mutlaka değişiklik yapılacağı hem siyasi kulislerde hem de basında yüksek sesle dillendiriliyordu fakat Başbakan Sucuoğlu her seferinde bu iddiaları reddediyordu.

ÇOK ANORMAL BİR DURUM MU OLDU? 8 Mart Salı günü katıldığı canlı yayında; “ Yalan makinelerine inanmayın. 3-5 gün içerisinde, kısa vadede, çok anormal bir durum olmazsa, kabinede değişiklik olmayacak. Bu dönem içerisinde, görevini iade etmek isteyen olursa, o zaman değişiriz. Ama kehanet yürütmem. Herkes görevinin başında” değerlendirmesinde bulunan Başbakan Faiz Sucuoğlu, Tahsin Ertuğruloğlu’nun ise çok değerli bir isim olduğunu, UBP’de başkanlık yaptığını, yakın dostlukları bulunduğunu hatırlatarak şu an için bir görevi olmadığını ifade etmişti. Sucuoğlu’nun bu sözlerinin üzerinden henüz 24 saat bile geçmeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu’nun görevinden ‘istifa ettirilmesi’ ülkede adeta infiale neden oldu.

“KABİNE DEĞİŞMEZSE ANTALYA’YA GELMEYİN”… Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy’un Antalya Diplomasi Formu’na davet edilmemesi, Tahsin Ertuğruloğlu’nun ise hiçbir resmi görevi olmamasına rağmen davet edilmesiyle birlikte ayyuka çıkan ‘Ankara, Tahsin Ertuğruloğlu’nun Dışişleri Bakanı olmasını istiyor’ söylentileri dün itibariyle gerçeğe dönüştü. İddialara göre, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun “Kabinede istenen değişiklik gerçekleşmezse Antalya’ya gelmeyin” talimatı aldıkları ve bunun üzerine apar topar kabinenin değiştirildiği öne sürüldü. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Başbakan Faiz Sucuoğlu, Oğuzhan Hasipoğlu’na bakanlık görevinden el çektirildiğini tek başına söyleyemedi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Faiz Sucuoğlu, Saray’a çağırdıkları Hasipoğlu’na durumu izah etmeleri üzerine, Hasipoğlu görevinden istifa etti. Ardından jet hızıyla Hasan Taçoy Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, halktan onay almamış Tahsin Ertuğruloğlu ise dışardan atama ile Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu