KıbrısManşetSiyasetToplum

“Hükümetin yalan siyaseti memleketi çıkmaza sürükledi”

CTP Milletvekili Kürşat, hükümetin “yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, yalan, talan siyasetinin” memleketi çıkmaza sürüklediğini söyledi

CTP Milletvekili Kürşat, hükümetin “yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, yalan, talan siyasetinin” memleketi çıkmaza sürüklediğini söyledi.

VATANDAŞ DERT YANDI
İskele ve Karpaz bölgesi köylerine ziyaret gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya gelen Cumhuriyetçi Türk Partisi İskele Milletvekili Fide Kürşat, bölge halkının en büyük sorununun sürekli pahalılaşan piyasa, düşen alım gücü ve sağlık hizmetlerindeki yetersizlikler ile ilaca erişimde yaşanan sorunlar olduğunu vurguladı. “Ne olacak bu durum çaresi yok mu diye soruyorlar?” diyen Kürşat, “Sorunları dinledik, çözüm önerilerimizi de paylaştık. Hem Meclis’te hem de basına verdiğimiz demeçlerde sürekli dile getirdiğimiz gibi. Sosyal Sigortalıların ilaca erişimi arap saçına döndü ve kırsalda yaşayan insanlarımız bu konuda daha da sıkıntılı” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMET, PİYASAYA MÜDAHALE ETMELİ”
“Piyasayı denetleme ve hayatı ucuzlatma yönünde, hükümet yapısının bir icraatı olmasa da bu yönde tedbirler alınması için yeterli mevzuatın ve enstrümanların olduğunu paylaştık” diyen Fide Kürşat, Belli sayıda temel tüketim maddesinin maliyetlerinin ortaya konulması ve azami kâr marjının belirlenip piyasanın etkin bir şekilde denetlenmesi gerekiyor. Bazı ürünlerde KDV ve fonların düşürülmesi de alınabilecek tedbirler arasında” diyerek, serbest piyasa ekonomisi sözleriyle geçiştirilemeyecek bir durumda olunduğunun altını çizdi.

“AÇIKLANAN HAYAT PAHALILIĞI GERÇEKÇİ DEĞİL”
“Ocak ayında Türkiye’de açıklanan hayat pahalılığının çok altında bir hayat pahalılığı oranının bir ada ülkesi olarak bizde çıkması konusunda da tepkiler geldi” diyen Kürşat, “Bu enflasyonist ortamda, TL kullanmanın ve ada ülkesi olarak ithalata bağlı bir ekonomik yapının olması dolayısıyla burada belirlenen hayat pahalılığı oranının gerçekçi olmadığı herkes tarafından dile getiriliyor” yorumunda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu