KıbrısManşetSağlık

Hükümette Ali Pilli depremi!

Başbakan Ersan Saner’in, Pilli’yi görevden alarak yerine şu anda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevini yürüten Ünal Üstel’i getireceği, Üstel’den boşalan koltuğa ise Resmiye Canaltay’ı atayacağı da kulislerde konuşuluyor

Özgür Gazete’nin iddialarına göre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yarın Kıbrıs’ın kuzeyine yapacağı ziyaret öncesinde, hükümetin kabine değişikliğine hazırlanıyor.

Kulislerde şu an yüksek sesle konuşulan bu olayın, kararları sürekli hükümetle ters düşen ve tam kapanmayı savunan Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’den rahatsız olan ülkemizdeki sermaye çevrelerinin girişimleri sonucunda, bizzat Fuat Oktay’ın talep ettiği öne sürülüyor.

Yarın sabaha kadar kabine değişikliğine gideceği iddia edilen Başbakan Ersan Saner’in, Pilli’yi görevden alarak yerine şu anda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevini yürüten Ünal Üstel’i getireceği, Üstel’den boşalan koltuğa ise Resmiye Canaltay’ı atayacağı da kulislerde konuşuluyor.

Söz konusu iddialar UBP’nin önde gelen bazı isimleri tarafından da doğrulanırken, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin toplum sağlığını ön planda tutarak aldığı kararların ekonomik çevrelerde uzun süredir rahatsızlık yarattığı biliniyordu.  Pilli’nin yanı sıra Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Başkanı Ali Çaygür’ün de görevden alınması gündemde.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu