EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Hükümetten işçi, emekçi haklarına darbe!

Hükümet, işçilerin var olan haklarını budamak için harekete geçti. İş Yasası’nda yapılması planlanan değişiklikle, Toplu İş Sözleşmelerinin yenisi hazırlanıncaya kadar eskisinin yürürlükte olduğunu ifade eden maddeyi yok etmeyi hedefliyor

Hükümet, işçilerin var olan haklarını budamak için harekete geçti. İş Yasası’nda yapılması planlanan değişiklikle, Toplu İş Sözleşmelerinin yenisi hazırlanıncaya kadar eskisinin yürürlükte olduğunu ifade eden maddeyi yok etmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili kişisel Sosyal Medya hesabından açıklama yapan Ekonomist Devrim Barçın, değişiklik önerisini ‘darbe olarak niteledi.

Barçın’ın açıklaması şöyle: 

“UBP-YDP-DP Hükümeti aldığı talimatın gereği ülkedeki toplu iş sözleşmesi düzenini bitirmek adına Yasa Tasarısı hazırlayarak, yenisi imzalanıncaya kadar eski toplu iş sözleşmesinin yürürlükte olmasını öngören yasa maddesini değiştirme yönünde adım atmıştır.

Fotoğrafın altında gördüğünüz 36(2) maddesi de TC’de yürürlükte olan mevzuattır.

Tüm Dünya’da ve TC’de de yeni toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar eskisinin yürürlükte olduğu yönünde mevzuat düzenlenmişken bunun ülkemize özgü talimatla değiştirme girişimi bu ülke iradesine yönelik yapılmış bir darbedir.

Diğer taraftan bu madde değişikliği sadece toplu iş sözleşmesini değil hizmet akitlerini de fesh ediyor otomatik uzarken yani tüm özel sektör çalışanlarının kazanılmış hakkı da gidiyor.

Direneceğiz, size boyun eğmeyeceğiz!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu