KıbrısManşet

Hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi

 

09.08.21 tarihinde saat 02.00 raddelerinde Gazimağusa’da bir cürüm işlemek maksadıyla komşusu B.B’nin kalmakta olduğu ikametgahın kilitsiz kapısını açıp içeri giren ve o esnada yatak odasında uyumakta olan müştekinin elbisesini yukarı doğru açmaya çalıştığı esnada fark edilmesi üzerine giriş yaptığı yerden geri çıkıp olay yerinden ayrılan Kadirzade Gürler şikayet üzerine ayni gün tutuklandı.

Zanlı ayni gün bir cürüm işlemek kastıyla geceleyin ev açma, müstehcen saldırı ve müstehcen darp suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlının 09.08.21 tarihine saat 02.00 raddelerinde komşusu olan B.B’nin kaldığı ikametgahın güneye bakan kapalı ancak üzerinde anahtarı olduğu halde kilitlenmemiş ana giriş kapısını bir cürüm işlemek maksadıyla açıp içeri girdiğini söyledi. Zanlının daha sonra yatak odasına giderek uyumakta olan müştekinin eteğini sağ bacağı üzerinden yukarıya doğru açmak suretiyle cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyen tanık polis, müştekinin fark etmesi üzerine giriş yerden geri çıkarak olay yerinden ayrıldığını belirtti.

Olayın polise intikal etmesi üzerine zanlının ikametgahında tespit edilerek polise selp edildiğini ve mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini söyleyen tanık polis, zanlının köpek havlamaları duyması üzerine ikametgaha girdiği yönünde itirafta bulunması üzerine tutuklandığını belirtti.

Ayni gün sürdürülen soruşturmada zanlının girmiş olduğu ikametgahından ayrılmakta olduğu esnada müşteki tarafından fotoğrafının çekildiğinin belirlenmesi ve telefondaki görüntülerin incelenmesi üzerine zanlının eve giriş yaptığının teyit edilmiş olduğuna dikkat çeken tanık polis, zanlının evinde yapılan aramada olay esnasında giymiş olduğu elbiselerin emare olarak zapt edildiğini söyledi.

Zanlıya bugün itibarıyla işlemiş olduğu suçlar ile ilgili yazılı dava tebliğ edildiğine değinen tanık polis, zanlının mülke tecavüz suçlaması dışındaki diğer davaları kabul etmediğini belirtti.

Zanlı ile ilgili tahkikatın etki etme kısmının tamamlandığına dikkat çeken tanık polis, zanlının davaları görüşülünceye değin teminata bağlanması talebinde bulundu.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, ileride yargılanmasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla zanlının KKTC haricine çıkışını men ederek 20 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 şahsın zanlı lehine 100 biner TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması, şartları yerine getirmemesi halinde ve her hâlükârda getirinceye değin 3 ay’ı geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi.(MHA)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu