KıbrısManşetSiyaset

Hulusioğlu: Yeniboğaziçi Belediyesi kapatılmayacaksa Çatalköy Belediyesi’nin de hakkıdır

Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Mustafa Zurnacılar’ın bugün Cumhuriyet Meclisi önünde kendisine yönelik ithamlarda ve suçlamalarda bulunduğunu belirten Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu, bu suçlamaların doğru olmadığını ifade ederek, GIYNIK aracılığıyla Zurnacılar’ın açıklamalarına yanıt verdi

Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Mustafa Zurnacılar’ın bugün Cumhuriyet Meclisi önünde kendisine yönelik ithamlarda ve suçlamalarda bulunduğunu belirten Çatalköy Belediyesi Başkanı Mehmet Hulusioğlu, bu suçlamaların doğru olmadığını ifade ederek, GIYNIK aracılığıyla Zurnacılar’ın açıklamalarına yanıt verdi. “Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Mustafa Zurnacılar, benim Yeniboğaziçi Belediyesi’nin başka belediyelerle birleştirilmemesinin önüne engel koyduğumu iddia etti ve orada bulunan eylemciler de bana tepki gösterdi. Böyle bir durum söz konusu değildir” dedi.

“BEN YENİBOĞAZİÇİ DE KAPATILSIN DEMEDİM”

Belediyelerin birleştirilmesine ilişkin yasa tasarısında faaliyetlerine devam etmesi öngörülen 13 belediyenin dışında kalan ve kapatılması halinde hem bölgesine hem de ülkeye olumsuz etkisi olacağı düşünülen belediyelerden birisinin de Çatalköy Belediyesi olduğunu belirten Mehmet Hulusioğlu, “Yeniboğaziçi, Alsancak ve Çatalköy Belediyeleri’nin hassasiyetleri birbiriyle çok benzeşiyor. Şehirlere uzaklığı, bütçeleri ve personel yapısı birbiriyle çok benzeşen bu belediyelerin durumunun aynı olduğunu toplantıda dile getirdik” diyerek, “Eğer siyasi irade tarafından yeniden bir düzenlemeye gidilecekse ve Yeniboğaziçi Belediyesi faaliyetlerine devam eden belediyeler arasında yer alacaksa Çatalköy Belediyesi’nin de belediye olarak kalması gerektiğini ifade ettim” açıklamasında bulundu.

“ÖZEL STATÜSÜ OLAN BİR TEK YENİBOĞAZİÇİ DEĞİL”

“Yeniboğaziçi Belediyesi kapatılsın diye bir şey söylemedim” diyen Hulusioğlu, “Yeniboğaziçi Belediyesi açık kalacaksa Çatalköy Belediyesi de kalmalıdır ve bu konuda da haklıyız çünkü durumlarımız çok benzeşiyor. Çatalköy bir turizm bölgesi. 7 bin yatak kapasiteli bir bölge olan Çatalköy’de devam eden 5 adet 5 yıldızlı otel inşaatı var. Ben bunları dile getirdim. Yeniboğaziçi Belediyesi Cittaslow belediyesi olarak ayrıştırılacaksa eğer Çatalköy Belediyesi’nin de ayrıştırılması gerektiğini ifade ettim. Dikmen Belediyesi’nin de benzer talepleri var. Ayrıca Beyarmudu Belediyesi de Birleşmiş Milletler ve İngiltere Devleti tarafından tanınan bir belediye olduğu için farklı statüsü olduğunu savunarak o da kapatılmaması gerektiğini dile getiriyor” diyerek, bir tek kendisinin hedef gösterilmesine isyan etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu