EkonomiGenelKıbrısManşet

Hür-İş, Çalışma Bakanı’na kızgın

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafını temsil eden Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun masaya getirdiği artış oranı önerisinden vazgeçtiğini savundu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafını temsil eden Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun masaya getirdiği artış oranı önerisinden vazgeçtiğini savundu. Serdaroğlu, %23’lük artış konusundaki kabullerini de geri çektiklerini bildirdi.

Ahmet Serdaroğlu’nun Kanal Sim’de katıldığı programda dile getirdiği iddiaya göre, işçi tarafı %27, hükümet %23, işveren tarafı ise %18’lik artış oranı önerisiyle masaya oturdu. İşçi tarafı toplantının sürdüğü bir sırada hükümetin önerdiği %23’ü kabul ettiğini açıkladı. Bunun üzerine işveren temsilcisi Özgün Kutalmış da oybirliğiyle geçmesi için bu orana destek verebileceğini belirtti. Fakat Çalışma Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, “Başbakan’a sormam lazım” diyerek karar alınmasını erteledi.

Ahmet Serdaroğlu, bakanın toplantıyı Pazartesi gününe erteleme isteği karşısında kendisinin arkadaşlarıyla görüşmek üzere toplantıdan ayrıldığını belirterek sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:

“Arkadaşlar dedim, ineceğiz aşağıya ve hükümetimizin masaya koyduğu rakama evet diyeceğiz. Bugün bu asgari ücret belirlensin. İş uzamasın diye böyle bir karar aldık. Orada bir arkadaşımız, %25’in altına düşmeyeceğimiz yönünde kararımız olduğunu hatırlattı. Bunun üzerine dedim ki göreceksiniz bunlar kendi koydukları rakamı bile reddedecekler. Böyle hissettim. İndim aşağıya, dedim ki sayın bakanım biz düşündük ve sayın başbakanımız da üzülmesin diye %27’den %25’e indik. Sayın bakan yok dedi ve %23’ten yukarıya çıkamayacaklarını ifade etti. Bunun üzerine ben de ayağa kalktım ve dedim ki sayın bakanım ben ne sizi üzmek isterim ne de sayın başbakanı. Sizin öneriniz olan %23’e biz hemfikiriz, evet diyoruz dedim. Oylamaya koymasını istedim. O sırada işveren temsilcilerinden Özgün Kutalmış da ben de hemfikirim, oybirliği olsun dedi. Sayın bakana döndürdük yüzümüzü. Başbakana sormam lazım dedi. Bunu duyunca çok üzüldüm. Memleketim için de üzüldüm sayın bakan adına da. Orada çok tuhaf bir duruma düştü.”

Ahmet Serdaroğlu, bu gelişme üzerine artık kendilerinin de eski pozisyonlarına döndüklerini ve %23 konusundaki kabullerini geri çektiklerini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu