KıbrısManşetSiyasetToplum

Hür-İş Genel Sekreteri Yeltekin: Ana muhalefet yeni asgari ücret için ortaya rakam koymalı

Hür-İş Genel Sekreteri Ali Yeltekin, ana muhalefet CTP’nin yeni asgari ücret için ortaya rakam koyması gerektiğini söyledi. Yeltekin, “Asgari ücret artırılmalı demek yeterli değil, onu zaten işveren tarafı da söylüyor” dedi.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, yeni asgari ücretin belirlenmesi noktasında ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) tutumunu eleştirdi.

Hür-İş Genel Sekreteri Yeltekin, ana muhalefet CTP’nin yeni asgari ücret ile ilgili beklentisini hala açıklamadığını belirterek, “CTP yeni asgari ücret için ortaya rakam koymalı” ifadelerini kullandı.

“Asgari ücret artırılmalı demek yeterli değil, onu zaten işveren tarafı da söylüyor” diyen Yeltekin, CTP’nin ortaya koyacağı rakamın kamuoyunda etki yaratacağını söyledi.

Yeltekin, asgari ücret gündeme geldiğinden beri zamların ardı arkasının kesilmediğini kaydederek, “Ürünlerin gramajları düşürüldü ve zamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu buna ne diyecek” diye sordu.

İthalatçıların kasım ayının başından beri ürünlere yüzde 50 oranında zam yaptığına vurgu yapan Yeltekin, “Ocak ayında asgari ücret masası toplandığında fiyatlar yine artacak. Tüccar her masaya oturduğumuzda ürünlere zam yapıyor ve hükümet de bunu mu seyrediyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak :Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu