EkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Hür-İş: Sadaka istemiyoruz!

Hür-İş Çalışma Bakanlığı'nda eylem yaptı: "asgari ücret en hızlı şekilde enflasyon oranına göre belirlenmelidir"

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu ( Hür-İş), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda eylem yaparak, asgari ücretin en hızlı şekilde enflasyon ve dövizdeki yükselişe göre belirlenmesi için masanın toplanması çağrısında bulundu. Sadaka istemediklerini vurgulayan Hür-İş, yasaların gereğinin yapılmasını istedi.

GIYNIK ÖZEL – Taha Can GÜRLEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması için çağrı yapan Serdaroğlu, yeni kurulan hükümetin seçim söylemlerini eleştirerek, neye göre seçime gidileceğini ve nasıl oy isteyeceklerini sordu.

BAHANELERLE OYALIYORLAR

Bugüne kadar hep ‘atanmayan bürokrat’ bahanesi ile oyalandıklarını belirten Serdaroğlu, şu anda da işveren temsilcilerinin olmamasını öne sürdüklerini kaydetti. Bu danışıklı dövüşten vazgeçilmesi çağrısında bulunan Serdaroğlu, hükümet temsilcilerini ve iş verenleri yasa çerçevesinde, kurumsal ve sosyal devlet anlayışı ile asgari ücreti belirlemeye davet etti. Asgari ücretlilerin zor durumda olduğunu ve zor geçindiğini belirten Serdaroğlu, zor durumda olan işverenin çözümü devletten, hükümetten araması gerektiğini ve faturanın işçiye kesilmemesi gerektiğini kaydetti.

İNSANCA YAŞANACAK ÜCRET BELİRLENMELİ

Türkiye Cumhuriyetinde Aralık ayında pandemi ve ekonomik sıkıntılara rağmen asgari ücrete yüzde 21.56 oranında zam yapıldığını belirten Serdaroğlu, bizim devletten beklentimizin de bu masanın biran önce toplanarak insanca yaşanabilecek bir ücret belirlenmesi olduğunu kaydetti.

BAŞLANGIÇ DEĞİL GEÇİM ÜCRETİ

Çarpık bir düzen kurulduğunu iddia eden Serdaroğlu, asgari ücretin başlangıç ücreti olmaktan çıkarak geçim ücreti olduğunu belirtti. İşe başlayan bir emekçinin 10 yıl sonra dahi asgari ücrete çalıştığını belirten Serdaroğlu, aynı zamanda işçilerin sendikasız çalışarak kölelik sistemi kurmaya çalıştıklarını savundu.

KOLTUK KAVGASINA TUTUŞTULAR

Yetkilileri sosyal devlet olmaya davet eden Serdaroğlu, seçim konuşmalarının artık bitirilerek icraata geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, hükümet edenlerin koltuk kavgasına tutuştuğunu kaydetti. Koltuk kavgasına tutuşan siyasilerin dışarıda geçinemeyen insanları görmezden geldiğini belirten Serdaroğlu, asgari ücret masası toplanana kadar susmayacaklarını ve eylemlerine devam edecekleri kaydetti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu