KıbrısManşetSiyaset

Hüseyin Özgürgün’ün istifası bugün Meclis’in gündeminde

Mecliste UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün ‘Milletvekilliğinden çekilme istemi’ görüşülecek

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunun bugünkü birleşiminde Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün ‘Milletvekilliğinden çekilme istemi’ görüşülecek.

UBP Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün Milletvekilliğinden çekilme isteminin gerçekliğinin saptanması ve çekilme isteminin, İç Tüzüğün 14. Maddesinin 4. fıkrası uyarınca Genel Kurula sunulacak.

NE OLMUŞTU?

Eski Başbakanlardan, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, Milletvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Özgürgün’ün istifa kararını açıkladığı paylaşımındaki, “Halkın oylarıyla gelinir ve gidilir prensibi yerine halkın oylarıyla değil, siyasi çeteleşme ve entrikalardan dolayı istifa ederek gidiyorum” sözleri dikkat çekmişti.

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMIŞTI

Hüseyin Özgürgün, yaşamına bir süredir Türkiye’de devam ediyordu.

Temmuz 2019’da, Hüseyin Özgürgün‘ün yasama dokunulmazlığının kaldırılması konusunda kurulan Özel Komite’nin oluşturduğu tavsiye nitelikli rapor, Cumhuriyet Meclisi’nden oy çokluğu ile geçmiş ve yasama dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

ÖZGÜRGÜN NEYLE SUÇLANIYOR?

Başsavcılık raporuna göre Özgürgün “43 ayrı davadan” itham edilirken “haksız mal edinme” suçlamalarıyla karşı karşıya.

Başsavcılık raporunda, Özgürgün’ün Türkiye İş Bankası hesabına, 2015-2017 yılları arasında 2 Milyon 773 bin 800 TL, 252 bin 525 Dolar, 325 bin 800 Sterlin ve 242 bin Euro yatırdığı, bu miktarların tümünün “haksız olarak edinildiği” iddia ediliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu