MagazinManşet

H&V Ajans Kıbrıs’ta artık bir marka

Hayriye Vurdu, yoğun iş temposu arasında Gıynık Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu

Ülkemizin başarılı modellik ajansı H&V ajansın direktörü Hayriye Vurdu objektif karşısına geçti. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının bitmesini bekleyen Vurdu,  bir yandan da çalışmalarını sürdürüyor. Hayriye Vurdu, yoğun iş temposu arasında Gıynık Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Soru: Tescilli bir güzel olarak uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tanıtımı için büyük uğraşlar veriyorsunuz. Bu amaç doğrultusunda 2002 yılında başlayan maceranızı anlatabilir misiniz?

Vurdu: “17 yaşındayken, 2002 yılında Kıbrıs’ta güzel seçilerek başladı maceram. Modellik, bu renkli dünya hep ilgi alanım olmuştu zaten. Güzel seçildikten sonra uzun yıllar fotomodellik ve mankenlik yaptım.”

Soru: Organizasyon ve tanıtım sektörüne girişimci kimliğinizle adım attınız H&V ajansın kuruluş sürecinde neler yaşadınız?

Vurdu: “H&V Ajans’ın kuruluş süreci ben modellik yaparken aklıma geldi. Belirttiğim gibi bu mesleği çok seviyorum ve hepimiz de biliyoruz ki modelliğin bir ömrü var. Kendi ajansımı kurup büyük organizasyonlar yapmayı hedefledim. O dönemlerde üniversitede okuyordum basının da desteği ile 13 yıl önce kendi ajansımı başarılı bir kadroyla kurdum.

Soru: Özellikle organizasyon ve tanıtım sektöründe ülkemizin önde gelen isimlerdensiniz başarınızı nelere borçlusunuz?

Vurdu: “Başarımı her zaman tüm röportajlarımda da söylediğim gibi mükemmeliyetçi olmama borçluyum. Bildiğiniz gibi bu sektör de organizasyonlarımızı imkansızlıklar içinde gerçekleştiriyoruz ama ben her zaman geniş düşünüp sadece Kıbrıs standartlarıyla kalmayıp yurtdışından ünlü model isimler getirerek işimi yapmaya çalıştığım için bu da beni başarıya taşıyor.”

Soru: Ayni zamanda sizin marka haline getirdiğiniz ve Kıbrıs’ın en iyi modelinin seçildiği İnternational Top Model Of North Cyprus modellik yarışmasını düzenliyorsunuz Bu yarışmayı düzenlemeye nasıl karar verdiniz?

Vurdu: “Bu yarışmayı Kıbrıs’ta bir boşluk olduğunu ve yapılan yarışmaların ülkemize bir şey katmadığını düşünerek, 7 yıl önce 20 ülkeden farklı profesyonel model getirerek ve ülke tanıtımına katkı sağlayacağını da düşünerek organize ettim.  Bu yarışmam artık hem Kıbrıs’ta hem de çeşitli ülkelerde tanınıp biliniyor.”

Soru: Kariyerinizde hem KKTC hem de Türkiye’den aldığınız ödüller var bundan biraz bahseder misiniz?

Vurdu: “Evet en çok gurur duyduğum nokta insanın emeğinin karşılığını alması. İlk ödülümü 13 yıl önce ajansımı kurduğum sene aldım ve bu benim daha da çalışmamı daha güzel işlere imza atmamı sağladı. Düşünsenize ilk yılınız ve Kıbrıs’ta o zaman birçok ajans var ama siz laik görülüyorsunuz bu beni hem gururlandırdı hem de dediğim gibi daha da çok çalışmama sebep oldu daha sonra zaten birçok yıl yine en iyi ajans ödülü alarak bu başarıyı sürdürdüm geçen yıl yaptığım yarışmalarla adımı Türkiye’de de duyurarak Türkiye den de Kıbrıs’ın en iyi ajans ödülünü aldım.”

Soru: Türkiye’de bir etkinlik düzenlemeyi ya da Türkiye’de ki ajanslarla ortak bir proje gerçekleştirmeyi düşünüyor musunuz?

Vurdu: “Büyük organizasyonlarımı zaten Türkiye bağlantılı yapıyorum. Son yarışmamda da Yıldırım Mayruk gibi duayen bir modacı, Serdar Ortaç, Yavuz Bingöl gibi ünlü sanatçılar, Uğurkan Erez ve Deniz Akkaya gibi ünlü isimler jüride yer aldı. ilerleyen Zamanlarda yaşadığımız bu süreçte düzeldiği zaman orda da ses getiren bir organizasyon gerçekleştirmek isterim tabi ki Uğurkan Erez Ajans ile Kıbrıs’ta da birlikte güzel projelerimiz olacaktır.

Soru: H&V Ajans olarak en büyük hedefiniz nedir?

Vurdu: “Yurtdışında büyük ses getirecek bir Moda haftası düzenlemek”

Soru: Başladığınız noktaya bakarsak bugüne kadar hedeflerinizin ne kadarını gerçekleştirildiğinizi düşünüyorsunuz? Gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Vurdu: “Hedef koyduğum her şeyi başarmışımdır ama bu sektör doyumsuzdur. Hep üretmek hep başarmak ve sonra yine başarmak istersiniz. Yolum uzun daha yapmak istediğim çok şeyler var.

Soru: Önümüzdeki günlerde planladığınız bir projeniz var mı?

Vurdu: “Evet şuan çok anlamlı güzel bir proje üzerinde çalışıyorum çok yakında yine ses getirecek bir organizasyonla karşınız da olacağız.”

Soru: Son olarak ne söylemek istersiniz bu sektöre yeni başlayan ve gönül koyan kişilere?

Vurdu: “Öncelikle ben şunu belirtmek isterim ki işime ve bu adaya aşığım. Bu yüzden bu işi severek yapsınlar hep daha yenilikçi hep daha mükemmeliyetçi düşünerek şartları zorlasınlar. O zaman her şey güzel oluyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu