GenelKıbrısManşetSpor

İbo’dan tarihe bir çentik daha

Tekerlekli sandalye basketbolundaki elçimiz olan ve 2016 Rio Olimpiyatları’nda yer alarak tarihe geçen ilk ve tek Paralimpik Kıbrıslı Türk gururumuz İbrahim Yavuz tarih yazmaya devam ediyor. Kariyerinde sayısız başarısı bulunan İbo, Fenerbahçe formasıyla bu kez de EuroCup 2 şampiyonluğu yaşadı.

İBRAHİM TAVUZ TARİH YAZMAYA DEVAM EDİYOR

Tekerlekli sandalye basketbolunda tarihi başarılara imza atan, 2016 Rio Olimpiyatları’nda yer alarak tarihe geçen ilk ve tek Paralimpik Kıbrıslı Türk sporcu İbrahim Yavuz kariyerine bir başarı daha ekledi. Türkiye Milli Takımı ve Fenerbahçe formasıyla sayısız başarıya imza atan İbo, Fenerbahçe formasıyla bu kez de EuroCup 2 şampiyonluğu yaşadı.

AVRUPA’DA İKİNCİ ŞAMPİYONLUK

Geçtiğimiz sezon başında 1907 Fenerbahçe Derneği’nden Fenerbahçe kulübüne devri gerçekleştirilen ve ilk sezonunda lig şampiyonluğunu elde eden İbrahim Yavuz’un formasını giydiği Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ikinci sezonunda Avrupa’da zafer yaşadı. 2018-2019 IWBF Euroleague 3 şampiyonluğu bulunan İbo’lu Fenerbahçe bu ıkez de Eurocup 2’yle birlikte Avrupa’dan ikinci kupasını kazandı.

GRUPTAN AVERAJLA LİDER ÇIKTILAR

EuroCup 2 finalleri 27-30 Nisan tarihleri arasında İspanya’nın Badajoz kentinde düzenlendi. Avrupa macerasına EuroCup 2 Ön Eleme turundan başlayan ve A Grubunu zirvede tamamlayarak EuroCup 2 finallerinde mücadeleye etmeye hak kazanan Fenerbahçe, finallerde yer aldığı B Grubunu 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle tamamladı ve gruptan averajla lider çıkarak adını yarı finale yazdırdı.

FİNALDE ABRUZZO’YU DEVİRDİLER, İBO FİLELERİ UNUTMADI

Yarı finalde A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Fransa takımı Hyeres Handi Basket’i 82-65 mağlup eden Fenerbahçe, adını finale yazdırdı. İbrahim Yavuz ve takım arkadaşları final maçında karşılaştığı İtalya temsilcisi Deco Metalfrro Amicacci Abruzzo’yu 60-48 mağlup ederek EuroCup 2’de Avrupa Şampiyonu oldu. Maç sonunda İbo potanın filelerini keserek boynuna taktı ve bu tarihi hatırayı yanına aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu