GenelKıbrısManşetSpor

İbo’lu Lefke’den rekorlu zafer

KKTC Atıcılık Federasyonu tarafından geçtiğimiz hafta sonu Lefke Poligonu’nda gerçekleştirilen Skeet Lefke Kupası’na Lefke Avcılık Atıcılık Birliği damga vurdu.

BİR REKOR, ÜÇ BİRİNCİLİK

KKTC Atıcılık Federasyonu’nun 2021 faaliyet programında yer alan Skeet Lefke Kupası geçtiğimiz hafta sonu 60 sporcunun katılımıyla yapıldı. Müsabakalarda ev sahibi Lefke Avcılık Atıcılık Birliği (LAAB), takımsal klasmanda şampiyon olurken Lefke sporcuları Salih Hafız büyük erkeklerde, İbrahim Akgürcü de genç erkekler katagorisinde birinciliğe ulaştı. Lefke adına Mustafa Margilili ise veteranlar katagorisinde üçüncülük elde etti.

İBRAHİM AKGÜRCÜ KKTC GENÇLER REKORU KIRDI

Lefke Avcılık Atıcılık Birliği adına olimpik skeet dalında iki yıldır mücadele eden 17 yaşındaki sporcu İbrahim Akgürcü, genç erkeklerde birinci olmanın yanında rekor da kırdı. Elemelerde 125’te plakta 110 vuruş yapıp finale birinci sırada giren İbrahim, 6 sporcunun yer aldığı final atışlarında ise 60’ta 52 vuruş yaparak hem birinci oldu hem de KKTC Gençler Rekorunu kırarak tarihe geçti.

HÜSEYİN ŞENER: SPORCULARIMIZ BİZİ GURURLANDIRDI

Olimpik bir spor branşı olan atıcılık dalında yakaladıkları bu önemli başarı ile ilgili GIYNIK Spor’a konuşan Lefke Avcılık Atıcılık Birliği Başkanı Hüseyin Şener; “Müsabakalarda takım birinciliğinin yanı sıra iki ferdi birincilik ve bir de üçüncülük elde ederken sporcumuz İbrahim Akgürcü’nün KKTC Gençler Rekoru kırmasıyla da yarışmaya damga vuran tüm sporcularımız bizi gururlandırmıştır. Disiplinli çalışma, emek, sevgi ve saygı bağlamında dikilen fidanların meyvelerini görmek bizi mutlu etmektedir.”

DEVLET BAŞARILI SPORCULARA SAHİP ÇIKMALI VE DESTEKLEMELİ

Hüseyin Şener açıklamalarına şöyle devam etti; “Atıcılık olimpik bir branştır ve ülkemizin ismini uluslararası arenada duyuracak, tanıtacak çok başarılı sporcularımız vardır. Geçmiş senelerde bunların emsalleri olmuştur. Ali Çeler, Kemal Madenci, Salih Hafiz gibi sporcularımız atıcılık dalındaki yetenekleriyle Türkiye milli takımlarına kadar girmiş ve önemli başarılara imza atmışlardır. İbrahim de bu yol da ilerlemektedir. O nedenle ülkemizdeki başarılı genç sporculara devletin daha fazla destek vermesi ve onlara daha çok sahip çıkması gerekir. Amacımız genç sporcularımızın önlerini açmak, başarılarını desteklemek, geliştirmek ve onların uluslararası arenada mücadele etmelerini sağlamaktır. Gençlerimize daha çok sahip çıkılması en büyük temennimizdir.”

KULÜPLERE KATKI SAĞLANMALI, TESİSLER GELİŞTİRİLMELİ

Pahalı bir spor olan atıcılık için sponsorların bulunmasını ve özendirilmesini sağlayıp kulüplere destek ve katkı sağlanması elzemdir. Günümüz şartlarında kulüpler kendi kendilerine ayakta durmaya çalışıyor. Biz sadece avcılık ve atıcılık dalında mücadele etmiyoruz. Okçuluk, balıkçılık gibi branşlarda da gençlerimize spor yapma imkanı sağlayıp onları kötü alışkanlıklardan korumaya yardımcı oluyoruz. Ancak birlik olarak maddi kaynak sıkıntısı yaşıyoruz. Olimpik bir branş olan atıcılık dalında ülkemiz genelindeki tesislerin eksikliklerinin giderilmesi, yenilenmesi ve geliştirilmesi noktasında da sporu yönetenleri göreve davet ediyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu