KıbrısKültür SanatManşetToplum

İBT, turnesine devam ediyor

İskele Belediye Tiyatrosu ekibi, ‘Yirmibironbeş Treni’ oyunuyla Güzelyurt’ta izleyicisiyle buluştu

İskele Belediye Tiyatrosu ekibi, ‘Yirmibironbeş Treni’ oyunuyla Güzelyurt’ta izleyicisiyle buluştu.

İBT, 2 ARALIK’TA DA KOMİK PARA OYUNUYLA GÜZELYURT’TA OLACAK
11 Kasım’da Lefkoşa AKKM’de Yirmibironbeş Treni isimli oyunuyla KKTC turnesine başlayan İskele Belediye Tiyatrosu geçtiğimiz akşam Güzelyurt’taydı. Yirmibironbeş Treni oyununu Güzelyurt’ta da tiyatroseverlerle buluşturan İBT, 2 Aralık Cumartesi akşamı ise Komik Para isimli oyunuyla sahneye çıkacak. Güzelyurt AKM’de sahnelenecek oyun 19.30’da başlayacak. İBT Yönetmeni Sami Yakar’ın yönettiği, Ray Cooney’in kaleme aldığı, İBT ekibinden Ceren Boyacı, Berna Şipaloğlu, Murat Sirhan, Burkay Mehmet Uzun, Yalçın Arıcı, Bilal Dericioğlu, Mehmet Külçer, Mertçan Çokaçar’ın aynı sahneyi paylaştığı Komik Para oyununda süflözde Muhterem Hocaoğulları, ses ve Işıkta İrem Yılmaz, dekor ve tasarımda Yalçın Arıcı, afiş tasarımda ise Ebru Kırmızı yer alıyor.

TURNE MARATONU GÜZELYUR’TA DEVAM ETTİ
İskele Belediye Tiyatrosu, 11 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında düzenlediği turne maratonuna Güzelyurt’ta devam etti. Güzelyurt Belediyesi’nin Kasım 2023- Mart 2024 tarihleri arasında düzenlediği “Bekir Kara 19. Tiyatro Günleri” kapsamında Torgun Orbay’ın yazdığı İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar’ın yönettiği, oyuncular Bilen Kılıç, Mehmet Külçer ve Murat Sirhan’ın aynı sahneyi paylaştığı, Süflözde Ceren Boyacı’nın, ses ve efekte M. Burkay Uzun’un, dekor ve ışıkta Yalçın Arıcı’nın, afiş tasarımda ise Ebru Kırmızı’nın katkı yaptığı Yirmibironbeş Treni, izleyicisinden tam not aldı.

TURNE, İSKELE’DE NOKTALANACAK
11 Kasım’da KKTC turnesine çıkan İBT, turne maratonunu ise kendi evinde yapacak. 2 Aralık’ta Komik Para ile Güzelyurt’ta, 7 Aralık Perşembe günü Yirmibironbeş Treni oyunu ile İskele’de, 9 Aralık’ta ise Komik Para oyunuyla Girne’de sahne alacak ekip, 15 Aralık’ta İskele AKM’de seyircisiyle buluşacak.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu