KıbrısManşetToplum

İçişleri Bakanı Öztürkler: “Göç Merkezi” mutabakat zaptı KKTC’nin geleceği ve güvenliği açısından önemlidir

Öğrenci veya çalışma izinli ülkeye gelip düzensiz duruma düşenlerle ilgili gerekli denetimlerin yapılması adına kurulması planlanan “Göç Merkezi”ne yönelik mutabakat zaptı TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler tarafından imza konuldu.

Mutabakat zaptı ile ilgili kamuoyuna açıklama yapan Ziya Öztürkler, Göç Merkezi mutabakat zaptının, KKTC’nin geleceği ve güvenliği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Çalışmalara verdiği desteklerden dolayı Başbakan Ünal Üstel’e teşekkür eden Ziya Öztürkler, “KKTC’ye girişlerin kontrolü, düzensiz göçle mücadele ve ülke güvenliğinin artırılması adına yürüttüğümüz çalışmalara Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın tam destek olması ülkemiz geleceği açısından çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Öztürkler açıklamasında konuyla ilgili başlıkları şöyle sıraladı;

“Bu bağlamda, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’mızı kutladığımız özel bir günde imza attığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Düzensiz Göçle Mücadele Merkezi tesisi sürecinde Türkiye Cumhuriyeti’nce verilecek desteğe ilişkin mutabakat zaptı ile ülkemiz kazanacaktır.

I-Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleri ile KKTC’de ‘Düzensiz Göçle Mücadele Merkezi’nin kurulacak olması,

II-Temel vizyonumuz olan E-Vize Sistemi’nin doğru ve planlı bir şekilde çalışabilmesi için sürecin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi Başkanlığı ve Dış temsilciliklerimiz tarafından desteklenmesi,

III-KKTC’ye girişlerde özellikle üçüncü ülkelerden gelen kişilerle ilgili denetimlerin artırılması ve vize uygulamasının genişletilmesi, özellikle öğrenci veya çalışma izinli ülkeye gelip düzensiz duruma düşenlerle ilgili gerekli denetimlerin daha organize şekilde yapılması adına kurulacak olan Düzensiz Göçle Mücadele Merkezi aktif şekilde çalışacaktır.

Bakan Öztürkler açıklamalarının sonunda TC Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile karşılıklı imzaladıkları mutabakat zaptı KKTC’nin huzuru, geleceği ve güvenliği açısından çok önemli olduğunu belirterek, KKTC’nin güvenliği ve kamu huzurunun korunması adına imzalanan mutabakat zaptının hayırlı olmasını diledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu