KıbrısManşetToplum

İçişleri Bakanı Öztürkler: Kıbrıs Türkü, mukavemetçi kimliği ile tarihe geçmiştir

İçişleri Bakanı Dr. Ziya Öztürkler, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Öztürkler mesajında, Kıbrıs Türk Halkı’nın kendine özgü kimliği, kültürü ve maneviyatı ile Kıbrıs’ta 452 yıldır var olduğunu belirtti.

“Kıbrıs Türkü, mukavemetçi kimliği ile tarihe geçmiştir” diyen Bakan Öztürkler mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kıbrıs Türk Halkı, Kıbrıs’ta kendine özgü kimliği, kültürü ve maneviyatı ile 452 yıldır var olmuş, büyük fedakarlıklar ve mücadelelerle bu topraklara kök salmış, milli şuura sahip güçlü bir halktır.

Kıbrıs Türkü’nün adadaki varlığına yönelik tarih boyunca birçok saldırı, tehdit olmuş, zulümler yapılmıştır.
Geçmişimiz, büyüklerimizin her koşulda vatan topraklarını ve gelecek nesillerin haklarını korumak için verilen kahramanlık destanları ile doludur. Kıbrıs Türk Halkı, tarih boyunca kimliğine, maneviyatına ve özgürlüğüne yapılan tüm saldırılara karşı her zaman güçlü mukavemet göstermiş, rüştünü ispat etmiştir. Kıbrıs Türkü, mukavemetçi kimliği ile tarihe geçmiştir.

Bugün, bu topraklardaki varlığımızın 452’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’mızın 65’nci, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’mızın kuruluşunun 47’nci yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Bizler için canlarını feda eden toplumsal direnişimizin kahramanları aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımızın tüm personeline esenlikler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle halkımızın “1 Ağustos Toplum Direniş Bayramı”nı canı gönülden kutluyorum.”

Bir 8 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Ag stos TOPLUMSAL DİRENİŞ BAYRAMI Kutlu Olsun DR. ZIYA ÖZTÜRKLER IÇİŞLERI BAKANI' görseli olabilir

Diğer Haberler

Başa dön tuşu