ManşetSporSürmanşet

IFBB madalyaları karantinada sergileniyor

Ülke sporunun hangi şartlarda nasıl başlayıp başlamayacağı kavgası devam ederken, uluslararası başarı elde eden sporcularımızı da yurt dışından gelir gelmez karantinaya soktuk

GIYNIK SPOR

HANGİ DEVLET SPORCUSUNA BUNU YAPAR?

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’na bağlı milli sporcularımız hafta sonu Sırbistan’da katıldıkları IFBB Dimanond Cup’ta elde ettikleri uluslararası derecelerle ülkemizi gururlandırmıştı. Devletimiz ise bu gurur karşısında, sporcularımızı ülkeye döner dönmez Salamis otele götürüp 7 günlük karantinaya sokarak ödüllendirdi. Hangi devlet, milli olarak ülkeyi temsil eden ve madalya kazanan sporcusuna bunu yapar.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINIP EVLERİNDE OLMALIYDILAR

Sağlıklı, bilinçli ve üst düzey sporcularımıza karşı yapılması gereken öncelikle onların bu başarısını paylaşıp, kutlamak olmalıydı. Pandemi dolayısıyla da pcr testi yapıp, her türlü önlemi alıp ve imkanı yaratıp sporcularımızı aileleri ile buluşturarak bu süreci evlerinde geçirmelerini sağlamak olmalıydı. Vücut geliştirme sporunda yarışma süreçlerindeki dietler, formun korunması, yarışma süreci ve sonrasındaki beslenme evrelerinin de çok zorlayıcı olduğunu hatırlatırız. Sporcularımızın pazartesi günü karantinadan çıkması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu