KıbrısManşetSpor

IFBB PRO Card hayalini gerçekleştirdi

Danimarka’nın Ringsted kentinde 2-5 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen IFBB/NPC Denmark Open Pro Qualifier şampiyonasında Erkekler Klasik Vücut Geliştirme C Class’da şampiyon olan Emre Özkaram Overall’da da şampiyonlar şampiyonu olarak IFBB Pro Card’ın sahibi oldu

EMRE ÖZKARAM SÜRECİ GIYNIK SPOR’A AKTARDI
Danimarka’nın Ringsted kentinde 2-5 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen IFBB/NPC Denmark Open Pro Qualifier şampiyonasında Erkekler Klasik Vücut Geliştirme C Class’da şampiyon olan Emre Özkaram Overall’da da şampiyonlar şampiyonu olarak IFBB Pro Card’ın sahibi oldu. Emre yarış ve öncesiyle ilgili tüm süreçlere GIYNIK Spor’a değerlendirdi.

AMELİYAT SONRASI UZUN VE SANCILI SÜREÇ:
Emre’nin açıklamaları şöyle; Geçtiğimiz yıl uzun bir yarış sezonunun ardından 6 Aralık 2022 tarihinde iki el bileğimde de quervain ( birinci dorsal kompartman tendiniti ) sendromu teşhisyle ameliyat oldum. Ameliyat olduktan sonraki süreç uzun ve biraz sancılı geçmiş olsada bu süre içerisinde de aklımda sadece tek hedef olan IFBB Pro Card’ı kazanmak vardı. 3 aylık antremansız geçen tedavi sürecimin ardından hedefim icin geriye dönük açığı kapatmak adına ve hedefime en iyi şekilde hazırlanmak icin calışmalarıma başladım.

İTALYA’DAN İKİNCİLİKLE DÖNDÜ:
Ameliyat sonrası kendimi toparlamaya başladıktan sonra takvimimi de belirleyip 4-7 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen IFBB Olympia Amatör’de Pro Card için ilk deneme atışı için kolları sıvadık. Oldukca kalabalık  ve zorluk derecesi yüksek bu yarışmada 30 ülkeden gelen diğer yüm sporcular arasında ikincilik elde etmeyi başarıp ülkemize döndüm.

IFBB PRO CARD DANİMARKA’DA GELDİ:
Hemen ardından bırakmak aklımın ucuna dahi gelmedi ve hız kesmeden ikinci takvimimi belirleyip Danimarka icin çalışmalara başladım. 2-5 Kasım 2023 tarihinde Danimarka’nın Ringsted kentinde düzenlenen IFBB/NPC Denmark Open Pro Qualifier şampiyonasında önce kendi sıkletim olan Erkekler Klasik Vücut Geliştirme C Class’da daha sonra tüm diğer kategorilerin şampiyonaları ile cıktığımız Overall mücadelesinde de şampiyon olarak IFBB Pro CARD sahibi olmaya hak kazandım.

IFBB PRO CARD HAYALİMİN GURURUNU YAŞIYORUM
Ameliyat olduktan sonra başlamış olduğum bu uzun ve zorlu yarış hazırlık sürecinde gerek ailemden , gerek sevdiklerimden gerekse işimden ve özel hayatımdan, canımdan cok sevdiğim canım kızımdan ödün vererek cok şeyden vazgecerek cok fedakarlıklar yaparak bu zorlu süreci aklımdaki ve hayalimdeki tek hedef olan IFBB Pro Card’ı kazanarak tamamlamış olmanın gururunu yaşıyorum. İlerdeki süreçte geriye dönük ihmal ettiğim her ne varsa telafi etmeye başladım bile.

ŞİMDİ HAYALİM VE HEDEFİM MR. OLIMPIA PODYUMU
IFBB Pro Card kazandıktan sonra vücut geliştirme sporcularnın tek bir hayali ve hedefi olur o da Amerika’da düzenlenen Mr Olympia podyumuna adım atabilmek. Ben de bu doğrultuda calışmalarıma hız kesmeden devam edip pro yarışmalara hazırlanıp elde edeceğimiz bir şampiyonluk ile oraya adım atmayı hedefliyorum.

DEVLET DESTEĞİ YOK SPONSORLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM
Tahmin edileceği üzere vücut geliştirme sporu oldukça maddiyat olarak yüksek standartlarda olan bir branş. Tüm hazırlık sürecini  kendi öz kaynaklarım ve pek tabikii beni hiç bir zaman yanlız bırakmayan cok değerli sponsorlarım aracılığı ve büyük destekleri ile tamamladım.  Ülkemi temsilen katılacağım bu yarışmada devlet yetkilerimizden veya herhangi bir merciden malesef destek olmadı ve olacak gibi de gözükmüyor ne yazık ki. Bu güzel aracılık ile cok değerli sponsorlarıma da cok teşekkür ederim.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu