GenelKıbrısManşet

İhale içinde ihale

KIB-TEK’in bir türlü sonuçlandırılamayan 220 bin tonluk akaryakıt temin ihalesi dün Merkezi İhale Komisyonu’nda üçüncü kez gerçekleştirilirken, aynı saatlerde kapalı kapılar ardında Bakan Arıklı’nın KIB-TEK ekibi, AKSA, TPIC ve Mors Ltd. arasında bir takım toplantılar yapıldığı iddia ediliyor

ORGANİZE İŞLER… Merkezi İhale Komisyonu’nda dün sabah gerçekleştirilen ihalede sürpriz gelişmeler yaşandı. Bakan Arıklı’nın dilinden düşürmediği ve 24 Haziran’da gerçekleştirilen ihalede 28 Dolarlık rayiç bedelin de altında bir teklif veren TPIC, bu kez 35.19 USD teklif vererek Bakan Arıklı’yı da şoka uğrattı. KIB-TEK Yönetimi, dün gerçekleştirilen ihaleyi karara bağlayarak ülkeyi karanlıktan kurtarmak yerine farklı arayışların içerisine girdi. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, dün KIB-TEK’te kurulan ittifakla ülkeye ihalesiz 36 bin ton yakıt daha getirmenin peşine düşüldü. TPIC’in KIB-TEK’e doğrudan alımla 3 kez temin ettiği yakıtı taşıması için kiralanan tankerin bu kez MORS LTD. tarafından kiralandığı ve TPIC’in temin edeceği yakıtı MORS LTD.’in ülkeye taşıyacağının ortaya çıkmasının ardından pis kokular gelmeye başladı.

KİMLER, KİMLERLE YAN YANA… Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın KIB-TEK şürekâsı, ihalesiz doğrudan alımların bir numaralı adresi TPIC, uzun süredir KIB-TEK’ten ödeme alamadığı için biriken borçlara tepki olarak santraldeki üretimin büyük bir kısmını durdurarak ülkenin karanlığa gömülmesine neden olan AKSA ve Bakan Arıklı’nın ‘vurguncular’, ‘ihale mafyası’ diye diline doladığı ihalelerden yasaklı MORS LTD.’in temsilcilerinin kapalı kapılar ardında bir araya geldiği öne sürüldü. KIB-TEK’in depolarında Cumartesi gününe kadar yetecek yakıtı kaldığı ortaya çıkarken, KIB-TEK, AKSA’dan kara tankerleriyle yakıt alıyor. AKSA’nın depolarına gümrüksüz şekilde giren yakıtın dışarıya çıkarılmasının yasallığı tartışma konusu olurken, söz konusu yakıtın hangi fiyattan KIB-TEK’e satılacağı da muamma. Ayrıca, asfalt tankerleriyle Teknecik’e taşınan yakıtın kalitesi de tartışma konusu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’A AÇIK ÇAĞRI!

Bakan Arıklı ve KIB-TEK şürekâsı yanlış üzerine yanlışlar yaparak, KIB-TEK’i bataklığa sürüklüyor. KIB-TEK’in çıkarlarını düşünmeyen ve 220 bin tonluk ihalenin yasal ve şeffaf şekilde gerçekleştiği gün ihaleyi sonuçlandırmak yerine halen daha TPIC’den ihalesiz ve fiyatı da belli olmayan şekilde 36 bin ton yakıt temin etmeye çalışan bu yönetimin niyeti sorgulanır hale geldi… GIYNIK Gazetesi olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ersan Saner’e açık çağrımızdır. Kıbrıs Türk toplumunun son kalesi olan KIB-TEK’te yaşanan usulsüzlüklerin bir parçası olmayın! KIB-TEK’in yönetimine acilen el koyarak vatandaşın yüreğine su serpin.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu