EkonomiGenelKıbrısManşet

İhale tutarı: 50 milyon sterlin

KKTC Merkez Bankası, ‘Merkez Bankası Senedi’ ihraç ihalesi açtı

KKTC Merkez Bankası, ‘Merkez Bankası Senedi’ ihraç ihalesi açtı

KKTC Merkez Bankası, bankalara satış yöntemiyle İngiliz Sterlini cinsini içeren ‘Merkez Bankası Senedi’ ihraç ihalesi açtığını duyurdu. İhale tutarı 50 milyon sterlin (GBP) olarak açıklandı.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, Merkez Bankası Senetleri İhalelerine Katılım Esasları çerçevesinde, 05 Aralık 2022 günü Merkez Bankası Senedi’inin “ihracının” gerçekleştirileceği bildirildi.

Merkez’in “Bankalara Satış” yöntemiyle açtığı ihaleyle 91 gün vadeli %1.00 faizle (sabit faizli) ihraç edilmesi hedefleniyor.

Yazılı duyuruda itfa planı, “Merkez Bankası Senedi anapara ve faiz ödemesi vade bitiminde bir defada yapılacaktır.” şeklinde açıklandı.,

İhracın işleme geçiş tarihi (Valör tarihi) 06 Aralık 2022 olarak belirtilirken, sona eriş tarihi (İtfa tarihi) için 7 Mart 2022 olarak belirlendi.

Bankaların, KKTC Merkez Bankası e-islem/MBS uygulaması üzerinden ihalelere teklif girişi yapabilecekleri belirtilen açıklamada, gelen talep miktarının ihale tutarını aşması halinde, toplam ihale tutarının artırılabileceğine de yer verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu