EkonomiGenelKıbrısManşet

İhalelerin Ankara’da açılmasına çarpıcı yorum: Utanmalıyız!

İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, sektörün ve ülkenin sıkıntılarını anlattı

“Ekonomimiz dibe vurdu, bu ihalelere bizim de ihtiyacımız vardır diyebilmeliyiz”

SİYASETÇİLERE AĞIR ELEŞTİRİLER GELDİ… Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, pandemi süreci ve sektöre etkileri konusunda, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. İnşaat sektörü başta olmak üzere, tüm sektörlerde planlı programlı hareket etmenin önemini vurgulayan Gürcafer, pandemi sürecinde çıkan fırsatların değerlendirilemediğini söyledi. Gürcafer, bu konuda eleştiri oklarını siyasilere yöneltirken, “Tek ihtiyacımız bizimle omuz omuza yürüyecek siyasetçilerdir. İnşallah bir erken seçim yaşayacağız ve bu erken seçimden sonra bu ülkenin ekonomik özgürlüğünü kazanması için güçlü bir hükümetin oluşmasını sağlayacağız” dedi.

İHALELER ANKARA’DA AÇILIYOR UTANMALIYIZ… Cafer Gürcafer, ihalelerin Ankara’da açılması konusunda hükümetin tavrına olan kızgınlığını gizlemezken, şöyle devam etti: “Utanmamız gereken, ülkenin başında olanların utanması gereken bir durumdur. Bu durum, yönetim zafiyetinin bir yansımasıdır. Türkiye’de bir iktidar vardır ve kendi yandaşlarına iş imkânı yaratmak istemektedir. Ben bunu yadırgamam ama bir salgının içerisindeyiz, ekonomimiz dibe vurdu. Dolayısıyla çıkıp da ‘bu ihalelere bizim ihtiyacımız vardır. Siz bizi borçlandırmak yöntemi ile bu işleri yapıyorsunuz. Bunlar hibe değildir’ demeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanının imzalamış olduğu, ‘KKTC’ye 500 milyon dolar daha kredi verdik’ dediği paralardan ödeniyor bu ihaleler.”

BAŞKANLIK SARAYI İLE DEVLET OLUNMAZ… Gürcafer, KKTC ihale sistemini de yorumlarken, Türkiye’den gelen müteahhitlere KKTC’dekilerden daha farklı davranıldığına işaret ederek, şunları söyledi: “Senin müteahhidini eriten bir sistem var ve sen buna seyirci kalıyorsun. Başkanlık sarayına sahip olmakla, milletvekilinin bulunduğu meclise sahip olmakla devlet olunmaz. Sen bunlarla bir devlet görüntüsü verebilirsin ama insanların kalbinde ve dünyanın aklında devlet olabilmen için senin iyi bir ekonomiye, eğitim ve sağlık sistemine, tarım politikasına ihtiyacın vardır. Bütün bunları kendi kaynaklarıyla besleyen bir ekonomiye ihtiyacın vardır. Siyah arabalara binerek, müsteşarlar, müdürler tutarak devlet görüntüsü verebilir ama devlet olamazsın. Başını kuma gömen bir devekuşundan farkın olmaz.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu