KıbrısManşetToplum

İhbarlar anında değerlendiriliyor

Kısa sürede birçok noktada gördükleri sorunları çözen, kurallara ve yasalara uymayanlara cezai işlem uygulayan Çevre ve Sağlık Bölümü, ihbarlara da büyük önem veriyor

Kısa sürede birçok noktada gördükleri sorunları çözen, kurallara ve yasalara uymayanlara cezai işlem uygulayan Çevre ve Sağlık Bölümü, ihbarlara da büyük önem veriyor.

ÇEVRE VE SAĞLIK BÖLÜMÜ KURULDU
İskele’nin son dönemdeki gelişimi ve bu gelişime bağlı olarak büyümesi İskele Belediyesi’ni de harekete geçirdi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun talimatı üzerine denetimlerle İskele ve 21 köyünde mevcut işletmelere yasalara ve kurallara uyması konusunda göz açtırmayan Zabıta Birimi bünyesinde Çevre ve Sağlık Bölümü kuruldu.

YAPILMASI GEREKENLER KONUSUNDA İŞLETMELER YÖNLENDİRİLİYOR
Çevre ve Sağlık Bölümü, çevre denetimlerinde yeni yapılmakta olan inşaatların ÇED raporuna uygunluğunu kontrol ediyor ve arıtma tesisinin uygun olup olmadığını denetliyor. Bunun yanında mevcut siteler, otel ve büyük işletmelerin arıtma tesislerini kontrol ederek yapılması gerekenler konusunda işletmeleri yönlendiriyor. Yapılan çalışmalarda arıtılmış temiz suyun tekrar kullanımı konusunda işletmelere yön vererek, arıtılmış suyun, dere ve denize ulaşması engelleniyor. İskele Belediyesi Çevre ve Sağlık Bölümü çevre konusunda ise Çevre Koruma Dairesi İskele Şubesi ile birlikte dayanışma içerisinde çalışmalarını devam ettiriyor. Ayrıca bölüm bünyesindeki ekip çöp, inşaat atıkları, molozlar konusunda da gerekli kontrollerini sürdürüyor. Ekip sağlık konusundaki denetimlerinde ise işletmelerde temel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını ve gıda maddelerinin geçerlilik süreleri ile muhafaza koşullarını denetliyor.

OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ
İskele Belediyesi Zabıta Birimi Çevre ve Sağlık Bölümü, geçtiğimiz günlerde İskele Belediyesi sınırlarında bulunan okullarda bulunan kantinleri denetime tabii tuttu. Her bir kantini büyük bir titizlikle inceleyen Çevre ve Sağlık Bölümü, kantinlerin temizliğinin yanı sıra satışa sunulan gıda ürünlerinin taze olup olmadığını da kontrol etti. Öğrencilerin sağlığı açısından büyük önem taşıyan kantinlerin temizliğini ve satılan ürünlerin sağlığa uygun olup olmadığını denetleyen Çevre ve Sağlık Bölümü, eksik gördüğü konularda kantin işletmecilerini uyardı. Kurallara uyan kantincilere ise teşekkür etti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu