GenelKıbrısManşetSiyaset

“İhtiyaç duyulursa erken seçime gidilecek”

YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı programda hükümeti bozma sinyalini verdi

DEVRİM DEMİR

YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı programda hükümeti bozma sinyalini verdi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bu sabah katıldığı bir TV programında pazar günü gerçekleşen Yerel Seçimi değerlendirdi “Kazanının çok övünecek bir durumu yok” dedi. Ulusal Birlik Partisi içinde bu süreçte samimi olmayan Milletvekillerini seçimle birlikte gördüklerini kaydeden Arıklı, her an her şeyin olabileceği bir düzlemde, ortamda yaşandığını kaydederek erken seçim sinyali verdi. Cumhuriyet Meclisinde bütçe görüşmelerinin tamamlanması ile üç parti başkanının da konuşma zamanı geldiğine dikkati çeken Arıklı, vatandaşa verilen sözler olduğuna değinerek başkanların değerlendirme yapması gerektiğine vurgu yaptı.

ARIKLI: RUTİNİ DEVAM ETTİRMEK İÇİN HÜKÜMETTE DURMANIN BİR ANLAMI YOK

TV programında çarpıcı açıklamalarda bulunan Arıklı, “Hazırlıklı olmakta fayda var” şeklinde konuşan Arıklı, yerel seçimlerle birlikte ortaklara karşı tabanda ciddi bir samimiyetsizlik oluştuğunu ve hükümeti etkileyeceğini söyledi. “Rutini devam ettirmek için hükümette durmanın anlamı yok” ifadelerini de kullanan Arıklı, bütçe görüşmeleri sonrası daha da açık konuşacağını belirtti. YDP ve DP’nin seçimlerde umduklarını bulamadığını kaydeden Arıklı, ittifaktan zararlı çıkan iki parti olduklarını söyledi. Belediye Meclis üyeliğinde beklentilerin çok gerisinde kaldıklarını kaydeden Arıklı, “Seçimlerde ciddi bir gövde gösterisi yapacakken o noktadan çok uzakta kaldık” dedi.

“TABAN RAHATSIZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yerel ve genel seçimlerde bir daha ittifak yapmanın söz konusu olmayacağını söyledi. “Her koyun kendi bacağından asılır bunu anlamış olduk” şeklinde konuştu. Başbakan ile ön değerlendirme yaptıklarını da anlatan Arıklı, kendileri dışında herkesin ince hesap yaptığını etkilerinin de ilerleyen aylarda görüleceğini söyledi. Arıklı, “UBP içinde samimi olmayan milletvekillerini gördük. Hükümet kurarken bir protokol var imzalanan taban bizleri sıkıştırıyor, icraatların neresindesiniz neden yapılmıyor bizi kandırdınız mı? Şeklinde. Tabanda rahatsızlık hat safhada, UBP içinde sular durulmuyor, bunun nereye gideceğini hep birlikte göreceğiz. Biz iş yapmak isteriz, bunları yere getiremediğimiz takdirde sorgulanıyoruz. Çok sert eleştiriler alıyoruz, 6 ayda Belediye Reformu yapabildik. Bu mu vatandaşın karşısına çıkmak, vatandaş özellikle geçim sıkıntısının yaşandığı günlerde daha somut adımlar bekliyor hükümetten.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu