GenelKıbrısManşetSağlık

‘İshal’ salgınına dikkat

Cilt döküntüsü, ishal, yüksek ateş ve halsizlik belirtilerine neden olan bir salgın daha... Bu sefer de sulardan geçen bir virüs endişesi KKTC'de panik yarattı. Enfeksiyon Uzm. Dr. Nesil Bayraktar, “Günde üçten fazla ishal  durumu söz konusu ise  bir doktora başvurun” çağrısı yaptı. 

Koronavirüs pandemisi bitmeden salgın hastalıklara bir yenisi daha eklendi. Bu sefer de sulardan geçen bir virüs endişesi KKTC’de panik yarattı. Özellikle ishal vakalarının artmasıyla hastaneler dolup taştı.

Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Enfeksiyon Uzm. Dr. Nesil Bayraktar, kliniklere ishal şikayeti ile başvuranların çoğaldığına dikkat çekerek, “Günde üçten fazla ishal  durumu söz konusu ise  bir doktora başvurun” çağrısı yaptı.

İshale neden olan enfeksiyonun aslında her yıl mevsim geçişlerinde çoğaldığını vurgulayan Bayraktar, içme ve kullanma sularının kontrolü, yaşam koşullarının hijyen şartlarına uygun hale getirilmesi ve hijyen kurallarına dikkat edilmesinin en temel korunma önlemleri olduğuna dikkat çekti.

Temiz su kullanma, gıdaların iyi yıkanması ve bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar tercih edilmesi mesajı veren Nesil Bayraktar, hastalık belirtilerini şöyle sıraladı;

“Cilt döküntüleri,  ishal, yüksek ateş ve halsizlik”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu